Šport
27 ogledov

Lepa Ana zmagala na 23. rojstni dan

zmaga na Baliju za 23 let
1/9
Žurnal24 main
Ljubljenka moškega dela teniškega občinstva, Srbkinja Ana Ivanović, si je za 23. rojstni dan nalepše darilo podarila sama, potem ko je v treh nizih zmagala v polfinalu turnirja na Baliju.

Ana Ivanović je za svoj 23. rojstni dan zmagala v polfinalu turnirja WTA na Baliju. Kimiko Date Krumm je premagala s 7:5, 6:7 in 6:2. V nedeljskem finalu se bo pomerila z Aliso Klejbanovo, ki je bila v polfinalu s 6:3 in 6:1 boljša od Daniele Hantuchove. Srbkinja, leta 2008 je bila številka 1 lestvice WTA, nato je padla na 65. mesto, danes pa je 24., počasi išče preboj nazaj na vrh.  Končno pa je našla samozavest. "Samozavest je čudna reč. Dolgo sem jo iskala, a ugotovila, da sem jo vseskozi imela, le odkriti sem jo morala," je na Baliju razlagala Ivanovićeva. "V teh dveh letih sem imela veliko razočaranj. Eno večjih je bil poraz v prvem kolu OP ZDA lani. Imela sem priložnost za zmago, a sem sploh prvič klonila v prvem kolu grand slama." Zdaj se očitno vrača: v Pekingu je premagala Jeleno Dementjevo, prejšnji teden pa je za svoj prvi naslov po dveh letih zmagala finale Linza. "Včasih sem dvomila, da se bom še kdaj vrnila, a mi je v težkih trenutkih ekipa vedno stala ob strani. Verjeli so vame. Morda celo bolj kot sem sama. Zdaj mi gre spet bolje, a še nisem tam, kjer bi rada bila. Predvsem radbim več konstantnosti v svoji igri."

Djoković s Federerjem
V finalu 1,7 milijona evrov vrednega teniškega turnirja ATP v Baslu se bosta pomerila domačin Roger Federer in Srb Novak Djoković. To bo ponovitev lanskega finala, v katerem je zmagal Djoković in tako prekinil triletno vladavino Federerja v njegovem rodnem mestu. Federer je v polfinalu ugnal Američana Andyja Roddicka s 6:2 in 6:4, v srbskem obračunu pa je bil Djoković boljši od Viktorja Troickega s 7:6 in 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.