Šport
17 ogledov

Lepa Ana zmagala po dveh letih

1/19
Žurnal24 main
Ana Ivanović je v nedeljo v Linzu po dveh letih znova zmagala na turnirju serije WTA. V finalu ji Patty Schnyder ni bila dorasla. V finalu Šanghaja je Andy Murray premagal Rogerja Federerja.
V Luksemburgu le Hercogova
Na teniškem turnirju WTA v Luksemburgu z nagradnim skladom 220 tisoč dolarjev bo naslednji teden od Slovenk nastopila le Polona Hercog, ki je že uvrščena na glavni turnir. V kvalifikacijah sta izpadli Andreja Klepač in Maša Zec Peškirič. Hercogova bo v prvem kolu igrala proti Latvijki Anastasiji Sevastovi.

Srbska teniška igralka Ana Ivanović je v nedeljo zmagala na turnirju serije WTA v avstrijskem Linzu z nagradnim skladom 220 tisoč ameriških dolarjev. V finalu je s 6:1, 6:2 gladko premagala Švicarko Patty Schnyder in se veselila prvega turnirskega naslova po dveh letih. Ivanovićeva je povsem deklasirala tekmico. Finale je trajal zgolj 47 minut.

Ivanovićeva, nekdanja številka ena ženskega tenisa, je na turnirju nastopila s posebnim povabilom organizatorja (t. i. wild card) po odpovedi druge teniške igralke sveta Američanke Serene Williams zaradi poškodbe stopala. Dvaindvajsetletna igralka, ki na svetovni jakostni lestvici WTA trenutno zaseda 29. mesto, je v polfinalu premagala Italijanko Roberto Vinci, nato pa se je v finalu srečala z 31-letno Švicarko (47. igralko sveta), trikratno finalistko turnirja v Linzu. Švicarka je tako kot letos izgubila tudi v finalih v letih 2005 in 2007.

Ivanovićeva je na turnirju v Linzu zmagala oktobra 2008, v letu, v katerem se je zavihtela tudi na prvo mesto ženske teniške karavane. Potem je šlo z njeno formo le še navzdol. Linz leta 2008 je bil namreč njen zadnji turnirski naslov pred letošnjim velikim dosežkom vnovič na tem teniškem prizorišču. Ivanovićeva je z zmago osvojila 37 tisoč evrov nagrade in 280 točk.

Na turnirju so igrale tudi tri Slovenke. Polona Hercog je izpadla v uvodnem kolu tako v konkurenci posameznic kot dvojic, Andreja Klepač je v konkurenci dvojic v paru z Romunko Sorano Cirstea izpadla v četrtfinalu, najbolje se je odrezala nekdanja prva dama slovenskega tenisa Katarina Srebotnik, ki je v preizkušeni navezi s Čehinjo Kveto Peschke izgubil v finalu proti češki navezi Renata Voračova in Barbora Zahlavova Strycova, ki sta slavili s 7:5, 7:6 (6). Srebotnikovi se je v finalu nasmihala 24. turnirska zmaga v karieri med dvojicami in tretja letos. Vendar pa sta bili Čehinji močnejši nasprotnici. Finale je trajal eno uro in 55 minut.

Murray še drugič v dveh mesecih boljši od Federerja
Andy Murray
je z drugo zmago proti nekdanjemu najboljšemu igralcu sveta v zadnjih dveh mesecih izboljšal statistiko medsebojnih obračunov na pet zmag ob osmih porazih. V Šanghaju je dosegel drugo turnirsko zmago v letu 2010, potem ko je prav Rogerja Federerja premagal v Torontu. "Za mano je odličen teden. Odigral sem najboljši tenis in s takšno igro sem lahko premagal tudi Rogerja," je bil z doseženim na Kitajskem zadovoljen Murray. Njegov tekmec je naredil kar 30 neizsiljenih napak, izkoristil pa ni niti šestih priložnosti za break. "Vem, kako težko je zmagati na mastersu. A Andy je danes igral odlično in nisem imel nobene možnosti," je priznal Švicar, ki bi se ob morebitni zmagi izenačil z Rafaelom Nadalom in njegovimi 18 zmagami na turnirjih masters.

Šanghaj, masters, finale:

Andy Murray (VBr/4) : Roger Federer (Švi/3) 6:3, 6:2

Linz, WTA, finale:

Ana Ivanović (Srb/7)
: Patty Schnyder (Švi) 6:1, 6:2

Linz, WTA, finale (dvojice):


Renata Voračova/Barbora Zahlavova Strycova (Češ/2)
: Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo/1) 7:5, 7:6 (6)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.