Šport
22 ogledov

Lepa Marija spet uživa in mi zaradi nje

Wimbledon 2010 Marija Šarapova v akciji v prvem kolu.
1/10
Žurnal24 main
"V igri spet uživam, kot sem pred poškodbo," je po gladki zmagi v prvem kolu Wimbledona pripovedovala Marija Šarapova, ki se tudi na veselje moškega dela občinstva počasi vrača med najboljše.
Lepa Marija v akciji v Wimbledonu, na treningu in na gala prireditvi pred začetkom tega turnirja. Poglejte v galeriji.

Ženski tenis ni isti, če dobro ne igrajo lepotičke, še posebej Ana Ivanović in Marija Šarapova. Srbkinja še naprej ne najde poti iz krize, ki se zdaj vleče že leto in pol. Tretji letošnji grand slam je ta torek končala že v prvem kolu, ko jo je v Wimbledonu s 6:3 in 6:4 premagala Izraelka Shahar Peer. Se pa zato vsaj Rusinja počasi vrača po težki poškodbi rame, zaradi katere je skoraj končala kariero. V sončnem Londonu je v torek v prvem kolu zasijala z zmago v manj kot uri 6:1 in 6:0 nad rojakinjo Anastasijo Pivovarovo. Njen servis je bil močan, kot že dolgo ne. Po sveti travi se je gibala kot kaka gazela. Njen nasmeh po zmagi je povedal, da je blizu dobre stare forme, s katero je bila nazadnje maja 2008 številka 1 ženskega tenisa.

V igri spet uživam, kot sem pred poškodbo. Mogoče celo bolj.
Marija Šarapova

Leta 2004 je pri komaj 17 letih v finalu Wimbledona za eno od svojih treh zmag na grand slamih presenetila Američanko Sereno Williams. Danes je 17. na lestvici WTA in 16. nosilka letošnjega turnirja v All England Clubu, v času, ko zaradi poškodbe ni igrala, pa je padla tudi že na 126. mesto. "V igri spet uživam, kot sem pred poškodbo. Mogoče celo bolj, saj tako dolgo nisem igrala, da sem dojela, kako blažena sem, da sem spet na igrišču," je z velikih nasmeškom pripovedovala po torkovi zmagi v prvem kolu, a danes 23-letna Marija priznava, da potrebuje več časa, da zaigra res vrhunsko. "Šele po 15, 20 servisih se mi rama res ogreje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.