Šport
19 ogledov

Lepi Mariji sta rekli adijo

1/27
Žurnal24 main
Na odprtem prvenstvu Francije v nedeljo žaluje predvsem moški del občinstva, saj sta kovčke morali spakirati ruski lepotici, obe Mariji: Šarapova in Kirilenkova. Usodni sta bili Heninova in Schiavonejeva.
Velenjčanka Katarina Srebotnik je skupaj s Čehinjo Kveto Peschke na odprtem teniškem prvenstvu Francije v tretjem krogu ženskih dvojic premagala Caro Black iz Zimbabveja in Rusinjo Jeleno Vesnino, šesti nosilki, s 7:6 (5) in 6:1.

V težko pričakovanem dvoboju tretjega kola med Heninovo in Šarapovo, ki ga je v soboto prekinila tema in se je nadaljeval v nedeljo, je slavila Belgijka. Tretji niz, ki sta ga tenisačici odigrali v nedeljo je bolje začela Šarapova, ki je povedla z 2:0, nato pa pustila Heninovi, da naniza štiri zaporedne igre in odloči dvoboj sebi v prid. Belgijka se je na koncu veselila zmage s 6:2, 3:6 in 6:3.

Medtem ko sta Šarapova in Heninova še igrali zaostalo tekmo tretjega kola, je v boju četrteag kola izpadla še ena lepotica: Marija Kirilenko, ki je klonila proti Italijanki Francesci Schiavone. Uspešnejša je bila še ena prelestna Rusinja, Elena Dementjeva, ki je brez težav z igrišča odpihnila Chanelle Scheepers.

Odprto prvenstvo Francije, 3. kolo:

Justine Henin : Marija Šarapova 6:2, 3:6, 6:3

4. kolo:

Francesca Schiavone : Marija Kirilenko 6:4, 6:4

Nadja Petrova : Venus Williams 6:4, 6:3

Elena Dementjeva : Chanelle Scheepers 6:1, 6:3

Caroline Wozniacki : Flavia Penneta 7:6, 6:7, 6:2

Tretje kolo ženskih dvojic:
Katarina Srebotnik/Kveta Peschke (SLO/ČEŠ, 12) : Cara Black/Jelena Vesnina (ZIM/RUS, 6) 7:6 (5), 6:1

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.