Šport
17 ogledov

Lepo priznanje za Kato

peschke srebotnik carigrad EPA
Katarina Srebotnik in Kveta Peschke sta bili izbrani za najboljši ženski teniški par leta 2011. Za najboljšo igralko med posameznicami je bila izbrana Petra Kvitova, ki je med drugim slavila v Wimbledonu in na zaključnem turnirju v Carigradu.

Češka teniška igralka Petra Kvitova je najboljša teniška igralka leta 2011. Za 21-letno igralko je izjemna sezona, v kateri je osvojila tudi turnir za grand slam v Wimbledonu. Nagrada med ženskimi dvojicami je pripadla slovensko-češki navezi, Katarini Srebotnik in Kveti Peschke.

Kvitova je poleg Wimbledona slavila tudi na zaključnem turnirju v Carigradu. Koledarsko leto 2011 je začela na 34. mestu svetovne ženske lestvice WTA, končala pa je na drugem mestu. Češki reprezentanci je pomagala do lovorike v pokalu federacij, v letu dni pa je z igrami in zmagami na turnirjih zaslužila nekaj več kot pet milijonov ameriških dolarjev.

Nemka Sabine Lisicki je dobila nagrado za najboljšo povratnico med teniškimi igralkami, novinka leta je postala Romunka Irina-Camelia Begu, najboljši teniški par v ženski konkurenci za leto 2011 pa je slovensko-češka naveza Srebotnik/Peschke.

Srebotnikova je s Čehinjo nastopila na 21 turnirjih in na šestih zmagala, med drugim tudi v Wimbledonu. Poleg tega sta slavili še v Aucklandu, Dohi, Eastbournu, Carlsbadu in v Pekingu. S Peschkejevo sta nastopili v finalu mastersa v Carigradu, a klonili. Kljub porazu sta Srebotnikova in Peschkejeva sezono končali kot najboljši par v konkurenci ženskih dvojic z osvojenimi 10.461 točkami. Po zaslugi letošnjih uspehov je Srebotnikova bogatejša za 842.365 ameriških dolarjev, skupno pa je z igranjem tenisa v karieri zaslužila 5.723.490 dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.