Šport
33 ogledov

Lepši časi za slovenski tenis

Žurnal24 main
Slovenski teniški igralci bodo imeli v prihodnje boljše pogoje za preboj v svetovni vrh. Teniška zveza Slovenije je podpisala pogodbo s svetovno znano akademijo Nicka Bollettierija.

Pogodba bo najboljšim slovenskim igralkam in igralcem omogočila treniranje, bivanje in priprave v akademiji na Floridi, kjer so se oblikovali takšni asi, kot so Andre Agassi, Monica Seles, Jim Courier, Marija Šarapova in mnogi drugi.

79-letni teniški strokovnjak Nick Bollettieri velja v svetovnem tenisu za največjo legendo trenerskega poklica, zato je za Teniško zvezo Slovenije in slovenski tenis to velik dogodek. V prvi vrsti bodo imeli korist od sodelovanja člani in članice reprezentanc, se pravi ekipi za pokal Fed oziroma Davisov pokal, nato pa tudi nadarjeni mladi igralci in igralke, ki bodo lahko po pogodbi koristili vse usluge, ki jih ponuja akademija Nicka Bollettierija. Ta v Bradentonu na Floridi šteje več kot 500 zaposlenih, 53 teniških igrišč in se razprostira na 400 hektarjih površine.

Direktor Teniške zveze Slovenije Zoran Kofol, ki je vzpostavil stik s predstavnikom IMG Bollettieri Zlatko Milačićem, ta pa je k podobnemu sodelovanju pritegnil že teniški zvezi Hrvaške in Srbije, je ponosen na dogovor. "Na TZS smo zelo zadovoljni, da smo vzpostavili sodelovanje s tako vrhunskim strokovnjakom, ki je v svetovni tenis izstrelil že ogromno zvezdnikov in zvezdnic. Ta pogodba je velika pridobitev za slovenski tenis in trenerje v Sloveniji in mislim, da lepa podlaga, da bomo tudi mi nekoč imeli svoje predstavnice ali predstavnike v samem svetovnem vrhu," je dejal Kofol.

Za Slovensko tiskovno agencijo (STA) je s Floride spregovoril tudi Nick Bollettieri. "Moj osnovni cilj je razvijati tenis po vsem svetu, če se mi ponudi priložnost, da lahko sodelujem z nacionalno zvezo, pa mi to precej olajša delo. Veselim se sodelovanja s slovenskimi igralkami in igralci, saj vem, da ste zelo športen narod. Imate vrhunske košarkarje, ste postavni in atletski, zato sem prepričan, da bo naše sodelovanje zelo plodno in da bo tudi Slovenija v nekaj letih dobila igralko ali igralca za svetovni vrh," pravi Bollettieri, ki bo, če mu bosta čas in zdravje dopustila, v prihodnjih letih obiskal Slovenijo.

Predstavnik IMG Bollettieri – podjetje IMG je leta 1987 kupilo akademijo, vendar to še naprej upravlja Nick Bollettieri – Zlatko Milačić se prav tako veseli sodelovanja. "IMG Bollettieri je prepoznal kakovost slovenskega tenisa, zato se je tudi odločil za sodelovanje. Menimo, da imajo vaše igralke in igralci potencial za vrhunske dosežke, mi pa imamo znanje in izkušnje, da to dosežete," je prepričan Milačić.

Nicholas James Bollettieri se je rodil 13. julija 1931 v Pelhamu v zvezni državi New York. Pri 25 letih, potem ko je nekaj časa igral tudi tenis na poklicni ravni, se je podal v trenerske vode in leta 1978 odprl teniško akademijo na Floridi. Skozi njegove roke so do svetovne slave šli med drugimi Andre Agassi, Jim Courier, Monica Seles, Mary Pierce, Marija Šarapova, Jelena Janković, Tommy Haas, Maks Mirni, Venus Williams, Serena Williams, Martina Hingis, Marcelo Rios in Boris Becker.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.