Šport
22 ogledov

Lesnar ali Overeem? JDS stavi na Brocka

Junior Dos Santos (levo) in Shane Carwin (desno) v borbo vstopata zelo samozaves Žurnal24 main
Novi UFC prvak v težki kategoriji Brazilec Junior dos Santos (14-1) po zmagi proti Cainu Velasquezu (9-1) na UFC on Fox odhaja na operacijo meniskusa, nato pa ga čaka prva obramba naslova proti zmagovalcu obračuna Lesnar vs. Overeem. JDS meni, da bo naslov prvič branil proti Američanu.

Junior dos Santos je še enajst dni pred borbo proti Cainu Velasquezu hodil s pomočjo bergel zaradi raztrgane meniskusa, a kljub temu premagal Caina Velasqueza (tudi on je imel težav z zdravjem) in se okronal z naslovom prvaka UFC v težki kategoriji. Brazilca zdaj čaka operacija poškodovanega meniskusa, nato pa ga čaka prva obramba naslova. Kot je znano, ga bo branil proti zmagovalcu obračuna med Brockom Lesnarjem (5-2) in Alistairjem Overeemom (35-11-1 NC), ki se bosta 30. decembra pomerila na UFC 141. Po zdravniških napovedih bo JDS na največje napore znova pripravljen približno maja prihodnje leta. Proti komu pa bo prvič branil svoj naslov? Proti Lesnarju ali Overeemu? "Nikoli si ne izbiram nasprotnikov, tako da to niti ni pomembni. O tem sedaj ne razmišljam. Sedaj se želim vrniti v Brazilijo in pripraviti veliki piknik za moje prijatelje in sparing partnerje," je sprva dejal dos Santos, zatem pa v bolj resnem tonu še dodal: "Seveda, bom gledal dvoboj. Ne vem, kdo bo zmagal, toda meni, da se bom srečal z Brockom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.