Šport
27 ogledov

Lesnar ostaja prvak

Brock Lesnar ostaja svetovni prvak v težki kategoriji. (Foto: Sherdog.com) Žurnal24 main
Na UFC 116 je v glavni borbi večera UFC prvak v težki kategoriji Brock Lesnar po slabem začetku v drugi rundi knock-outiral svojega nasprotnika Shanea Carwina in mu zadal prvi poraz v karieri.
"Cro Cop" bi se vrnil le zaradi legend
Najboljši hrvaški MMA borec vseh časov Mirko "Cro Cop" Filipović je po zmagi na UFC 115 proti Patricku Barryju namignil, da bi utegnil skleniti športno pot, a ob tem je pustil odprto možnost, da se morda vrne. Zdaj je dejal, da bi se vrnil le zaradi borbe proti kateri od legend MMA. "Vrnil bi se le zaradi legend, kot so Randy Couture, Antonio Nogueira ali zaradi Gabriela Gonzage. Zaradi Gonzage zagotovo," je dejal Filipović, ki očitno še ni pozabil enega od najhujših porazov v karieri, ki mu ga je z odličnim high-kickom zadal ravno Gonzaga.

UFC 116 je ljubiteljem mešanih borilnih veščin v glavni borbi večera za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji med aktualnim prvakom Brockom Lesnarjem in izzivalcem Shaneom Carwinom ponudil vse, kar jim lahko ponudi. Močni udarci, atraktivnost, kri in zmago aktulanega prvaka Lesnarja v MGM Grand Garden Areni v Las Vegasu. Izzivalec Carwin je sicer odlično krenil v borbo in bil v prvi rundi veliko boljši, toda Lesnar je še enkrat več pokazal, zakaj je svetovni prvak. Čakal je na svojo priložnost in jo dočakal v drugi rundi, ko je Carwina prisilil v predajo. Do te borbe nepremagani Carwin je bil v prvi rundi že pred zmago, vendar Lesnar je preživel vse udarce in v drugi pokazal svoje mojstrstvo ter po hudi bolezni, ki ga je od oktagona oddaljila za eno leto, potrdil naslov svetovnega prvaka. S tem pa so se potrdile besede tistih, ki so borbo označili za borbo stoletja. No, predvsem naši južni sosedi se s tem verjetno ne strinjajo, saj še vedno niso pozabili legendarne borbe med Fjodorjom Jemeljanenkom in njihovim Mirkom "Cro Copom“ Filipovićem.

"Zelo močno udarja, a vedel sem, da ga moram izmučiti. Zmago posvečam družini, sparing pratnerejm, trenerjem in zdravnikom. Mene je blagoslovil Bog. Dame in gospodje, pred vami stojim kot skromni šampijon,“ je po zmagi dejal Lesnar in zmagoslavni govor zaključil v svojem slogu: "Še vedno sem najbolj nevaren k..... sin.“ Na drugi strani je Carwin v športnem duhu priznal, da je bil 191 centimetrov visok borec boljši: "Nihče drugi ni zdržal mojega ground 'n'' pounda. Kapo dol pred njim. On je pravi j..... šampion.

Od ostalih borb velja omeniti še zmago Chrisa Lebena proti Yoshihiru Akiyamu. Leben se je na borbo namreč začel pripravljati šele 14 dni pred borbo, ko je zamenjal poškodovanega Wanderleija Silvo. V eni od šestih predborb je poraz proti Kendallu Grovu vpisal Hrvat Goran Reljić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.