Šport
35 ogledov

Leta 2017 brez VN Nemčije?

VN Nemčije Hockenheimring EPA
Čez nekaj dni bo znano, kdo bo svetovni prvak v formuli 1. Nemški dirkač Nico Rosberg ima lepše možnosti, da si prvič zagotovi naslov najboljšega, a morda naslednje leto ne bo mogel nastopiti na domači dirki.

Po poročanju časnika Auto, Motor und Sport namreč dirke leta 2017 v tej državi ne bo. Kot poroča časnik, informacija še ni uradna, a so moštva o tem že obveščena, tako da ne bi bilo zmede pri rezervacijah hotelov in letalskih vozovnic.

Svet krovne avtomobilistične zveze Fie bo koledar dirk za sezono 2017 potrjeval 30. novembra, takrat bo tudi uradno znano, ali je Nemčija res izpadla s seznama. Na začasnem koledarju je sicer za 30. julij še predvidena dirka v Hockenheimu, a je označena z zvezdico.

Ostalo bi jih dvajset

V Nemčiji so imeli težave z izvedbo že leta 2015, ko so dirko odpovedali zaradi finančnih težav, saj ne v Hockenheimu ne v konkurenčnem Nürburgringu niso zmogli pripraviti finančno vzdržnega programa dirke.

Če bo Fia zares črtala dirko v Nemčiji, bo na koledarju sezone 2017 namesto 21 dirk ostalo le 20, saj nemške ne bodo nadomeščali. Bodo pa verjetno za en teden premaknili madžarsko preizkušnjo, tako da bodo imeli dirkači poleti tri tedne premora, še poroča nemški strokovni časnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.