Šport
19 ogledov

Letalci odčitali lekcijo Indijancem

chiacago blackhawks Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL so visoko zmago vknjižili pri Philadelphia Flyers, ki so Chicago Blackhawks premagali s 4:1.

Beljačan Michael Raffl je sinoči z ekipo Philadelphia Flyers doma premagal Chicago Blackhawks (4:1). Avstrijec je z golom v zadnji tretjini postavil izid tekme, gol pa je bil njegov 19. v sezoni. Poleg Raffla so se za Philadelphio med strelce vpisali še Claude Giroux, Wayne Simmonds in Ryan White. So pa gledalci v dvorani z navdušenjem pozdravili svojega nekdanjega člana ekipe Finca Kimma Timonena, ki se je v Philadelphio vrnil prvič po februarju, ko so ga poslali na delo v vrste tokratnih nasprotnikov Chicago.

"To je ena najboljših stvari, ki jih lahko občutiš kot igralec. Želim se le zahvaliti vsem navijačem, bilo je fantastično," je po vrnitvi v Philadelphio dejal Timonen, ki je bil med tekmo deležen več stoječih ovacij občinstva. Poleg tega so prireditelji na velikem zaslonu prikazali tudi nekaj njegovih akcij, branilec Chicaga je namreč leta 2010 Philadelphii izdatno pripomogel k uvrstitvi v finale Stanleyjevega pokala.

Naftarji ušli preobratu

Edmonton je doma s 4:3 premagal Colorado, Derek Roy je zadel odločilni gol v zadnji tretjini. Gostitelji so na tekmi že vodili s 3:0, a nato Coloradu dovolili priključek. V prvih desetih minutah tekme so namreč zadeli Martin Marincin, Jordan Eberle in Taylor Hall, nato pa je zmago domačim z golom ob koncu tekme priboril Roy. Edmonton je zabeležil drugo zmago v zadnjih treh odigranih tekmah.

"Mislim, da smo po dobrem začetku precej popustili v nadaljevanju tekme, kar je nekaj, česar si nobena ekipa ne želi. A smo se le pobrali, naš vratar Ben Scrivens je opravil odlično delo in rešil našo čast," je po tekmi dejal Roy. Scrivens je tekmo končal z 31 obrambami.

Ognjeni zublji pogubili Dallas

Po kazenskih strelih se je končala tekma v Calgaryju, domači pa so morali s 3:4 priznati premoč Dallasu. Ales Hemsky je dvakrat zadel v rednem delu tekme, Tyler Seguin pa je bil edini uspešen v izvajanju kazenskih strelov. Dallas je zabeležil sedmo zmago v zadnjih osmih tekmah. Za zvezde je v rednem delu zadel še Jamie Benn.

Liga NHL, izidi:

Philadelphia Flyers : Chicago Blackhawks 4:1
Calgary Flames : Dallas Stars 3:4*
Edmonton Oilers : Colorado Avalanche 4:3

* - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.