Šport
19 ogledov

Letalci stopicajo proti končnici

philadelphia flyers Profimedias
Hokejisti Philadelphie so z osmo zmago v desetih tekmah po dolgem času prišli do mesta, ki vodi v končnico severnoameriške profesionalne hokejske lige.

Letalci so se do zmage dokopali po zaostanku 1:2, odločilni gol je v zadnji tretjini dosegel češki branilec Radko Gudaš, natančen je bil že tretjič v zadnjih šestih tekmah.

"Če trdo delaš, si za to nagrajen. Dobro delo se nam pozna na tekmah, pa tudi sreča se nas ne izogiba. Lahko rečem, da je bil moj gol posledica sreče, plošček se je odbil od enega domačega igralca in končal tam, kjer sem želel," je bil pošten Gudaš. Pred njim sta mrežo zatresla še Ryan White ter Brayden Schenn, medtem ko sta bila za domače uspešna Slovak Marian Hossa in Jonathan Toews. Najučinkovitejši igralec lige Patrick Kane je tokrat v statistiko vpisal le podajo.

Na mesta, ki zagotavljajo končnico, se je prebil tudi Colorado, ki je s 3:1 ugnal Vancouver. Junak tekme je bil z dvema goloma Danec Mikkel Boedker. Plaz je osmem mestu zahodne konference zamenjal Minnesoto, s katero se bo najbrž do konca boril za uvrstitev med najboljših osem ekip.

Tako kot Philadelphia je s 3:2 zmagal tudi Montreal, le da so Canadiens do zmage prišli v podaljšku, odločilni gol je po protinapadu dosegel Paul Byron. Kljub zmagi pa še vedno kaže, da Kanada v končnici ne bo imela svojega predstavnika, Montreal kot najboljša kanadska ekipa za osmim mestom v vzhodni konkurenci zaostaja velikih osem točk.

Edmonton se zagotovo ne bo uvrstil v playoff, saj je najslabše moštvo zahodne konference. A kljub temu se ne predaja, tokrat je v domači dvorani s 6:4 ugnal St. Louis. Za to je zaslužen predvsem njegov izkoristek v igri z igralcem več, številčno premoč pa je v šestih primerih izkoristil kar štirikrat. Zanimivo je, da je pred tem na zadnjih 14 tekmah v 32 poskusih "power play" izkoristil le enkrat. Pri Edmontonu sta dva gola prispevala Ryan Nugent-Hopkins in Mark Lepesta, pri gostih je bil dvakrat uspešen David Backes.

Liga NHL, izidi:

Buffalo Sabres : Montreal Canadiens 2:3*
Chicago Blackhawks : Philadelphia Flyers 2:3
Edmonton Oilers : St. Louis Blues 6:4
Vancouver Canucks : Colorado Avalanche 1:3
Calgary Flames : Winnipeg Jets 4:1
Anaheim Ducks : New York Rangers 1:2

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.