Šport
17 ogledov

Leteči Kranjec nepremagljiv

Robert Kranjec je pometel s konkurenco. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Robert Kranjec je brez težav pod Šmarjetno goro v Kranju ubranil naslov poletnega državnega prvaka v smučarskih skokih. Drugi je bil Jurij Tepeš, tretji pa Primož Pikl.
Med dekleti je znova na vrhu Maja Vtič (SD Zabrdje), ekipno pa z nekaj težavami SK Triglav Kranj I.

Robert Kranjec je bil v posamični konkurenci brez prave konkurence, drugouvrščenega Jurija Tepeša je ugnal za več kot 12 točk, tretjega Primoža Pikla pa za slabih 13. Pod odrom je končal Matic Kramaršič, ki je prvo medaljo zgrešil za pičle 0,4 točke. Na petem mestu je bil najboljši Slovenec s poletne velike nagrade Peter Prevc.

Med dekleti se je zmage veselila Maja Vtič, ki je za dve točki in desetinko premagala šest let mlajšo reprezentančno kolegico Špelo Rogelj. Z dvema skokoma, dolgima 98 metrov, je bron osvojila še ena Ilirijanka, Urša Bogataj.

Ekipno tekmo so začinili kar domači skakalci, ki so povzročili nekaj zmede s startnimi številkami. Na koncu se je vse razpletlo pričakovano in naslov je ostal v Kranju. Drugo mesto so osvojili Ilirijani na čelu z novopečenim članom Andražem Pograjcem, tretji pa so bili Tržičani na krilih Roka Zime, ki je s 112 metri postavil daljavo dneva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.