Šport
17 ogledov

Leteli čeladi, padale pesti

1/14
Žurnal24 main
Čeprav je am. nogomet grob šport, pretepe le redko vidimo. Andreju Johnsonu in Cortlandu Finneganu pa so tokrat popustili živci. Poglejte v videu! V članku preberite, kdo je še zaznamoval 12. teden v NFL.
Nedeljo je zaznamoval brutalni pretep Andreja Johnsona (Texans) in Cortlanda Finnegana (Titans). Poglejte v dodanem videu. Bila sta izključena. Čaka ju vsaj še denarna kazen. Houston Texans (5-6) so sicer Tennessee Titans (5-6) premagali z 20:0.

Ko tudi najboljši dela napake
Ko naštevamo najboljše podajalce zadnjega desetletja, je pri samem vrhu Peyton Manning. Zato je pravi šok, kar se mu dogaja v zadnjem času. Prejšnji teden je imel tri prestrežene podaje, to nedeljo kar štiri (dve od teh sta šli za touchdown). Ko je imel nazadnje na dveh tekmah zapored vsaj tri prestrežene, se je pisalo leto 1999 in bil je novinec. Peytonove napake so ob številnih poškodbah (prvega tekača Josepha Addaija, tight enda Dallasa Clarka, lovilca Austina Collieja …) nedopustne za zmage in tako so Indianapolis Colts (6-5) doživeli peti poraz v sezoni. Za ekipo, ki je v zadnjih letih poraze doživljala šele v zadnjih dveh tednih rednega dela (ko so že imeli zagotovljeno mesto v končnici in so igrali z rezervisti), je to prava katastrofa. Še posebej, ker je njihova divizija AFC Jug tako izenačena – med Colts na prvem in Tennessee Titans na četrtem mestu je le zmaga razlike, vse bolj pa kaže, da bo šel v končnico le prvak divizije!

Igralec tedna je Peyton Hillis, ki je za Cleveland Browns (4-7) pritekel 131 jardov in tri touchdowne, a so vseeno le s težavo s 24:23 premagali Carolino Panthers (1-10).

Po poškodbi se je vrnil Chad Henne (207 jardov) in Miami Dolphins (6-5) so s 33:17 premagali Oakland Raiders (5-6).

Nazaj k tekmi: rezultat je bil 14:36! Premagala jih je statistično (ne pa tudi rezultatsko) najboljša ekipa sezone, San Diego Chargers (6-5). Za zmago sicer ni bil najzaslužnejši podajalec Philip Rivers (zanj skromnih 185 jardov), temveč obramba in rezervni tekač Mike Tolbert, ki je s svojo brutalno silo osvojil 102 jarda in touchdown. Čeprav imajo med vsemi ekipami največ osvojenih jardov in najmanj oddanih, pa bodo morali Chargers za končnico še trdo garati. V diviziji AFC Zahod ostajajo drugouvrščeni, potem ko so Kansas City Chiefs (7-4) brez večjih težav z 42:24 premagali Seattle Seahawks (5-6).

Bills bi lahko zmagali, pa je Stevie Johnson v končni coni v podaljšku izpustil žogo za zmagoviti touchdown. A okrivil ni sebe, temveč Boga. "Hvalim te 24/7!!!!!! In tako mi povrneš!!!! Misliš, da se bom iz tega kaj naučil??? Kako!!??? Tega ti ne odpustim!!! Nikoli!!! Vseeno hvala ..." je zapisal na twitterju.

Neprepričljivi Steelers
V končnico se uvrstijo prvaki divizij in še dve ekipi z najboljšim razmerjem zmag in porazov iz vsake konference (v AFC so to trenutno New England Patriots (9-2) in Pittsburgh Steelers (8-3) – zato torej skrbi Chargersov in Coltsov). Patriots so v tem 12. tednu zmagali na četrtkovi tekmi, Jeklarji pa so to nedeljo z zelo neprepričljivo igro v podaljšku z 19:16 strli odpor povprečnih Buffalo Billsov (2-9). Pittsburgh bo za prvo mesto v diviziji AFC Sever igral naslednji teden, ko jih čaka prav gotovo brutalen spopad z Baltimore Ravens (8-3). Ti so ta teden prizemljili Tampo Bay Buccaneers (7-4). Bilo je 17:10.

Pozor na Falcons!
In zdaj k najboljšim iz konference NFC. Z malo pompa so to postali Atlanta Falcons (9-2). Peto zaporedno zmago so v morda predigri za končnico dosegli proti Green Bay Packersom (7-3). Za zmago z 20:17 so zaslužni obramba, mladi, a še kako preudarni podajalec Matt Ryan in vselej natančni strelec Matt Bryant. Falcons so vodilna ekipa divizije NFC Jug, kjer imajo za končnico možnosti še New Orleans Saints (8-3) in že omenjeni Buccaneers. Medtem so Packers na drugem mestu divizije NFC Sever, kjer so z vse prepričljivejšo igro vodilni Chicago Bears (8-3). Ti so to nedeljo zaustavili v zadnjih tednih tako zelo vročega Michala Vicka in njegove Philadelphia Eagles (7-4). Bilo je 31:26.

Posebej izpostavimo Minnesoto Vikings (4-7), ki so na prvi tekmi pod začasnim trenerjem Lesliejem Frazierjem s 17:13 premagali Washington Redskins (5-6). Brett Favre je igral solidno (beri: brez napak), prvi tekač Adrian Peterson pa si je po prvem touchdownu poškodoval gleženj (dobro ga je zamenjal novinec Toby Gerhart).

Giants prerodili krizo
Orli kljub porazu ostajajo na prvem mestu v diviziji NFC Vzhod, kjer jim za ovratnik dihajo New York Giants (7-4). Ti so tekmo z Jacksonville Jaguars (6-5) začeli podobno slabo kot prejšnji dve (ti so izgubili), a nato v drugem polčasu le zaigrali, kot se zanje spodobi, in slavili s 24:20. Eli Manning je imel dobro tekmo in je v enem od zadnjih napadov podal za 32 jardov do tight enda Kevina Bossa za zmagoviti touchdown. Ostala nam je še divizija NFC Zahod, ki je tako slaba, da se bo iz nje v končnico uvrstil le prvak. Za zdaj vodijo St. Louis Rams (6-5), ki so bili v tem 12. tednu lige NFL s 36:33 boljši od Denver Broncos (3-8). Enako število zmag imajo Seahawks, v ponedeljek pa so se jim približali San Francisco 49ers (4-7), ki so na prestižnem "monday night footballu" s 27:6 premagali divizijske rivale Arizono Cardinals (3-8). Presenetljivi junak zmage je bil rezervni tekač Brian Westbrook (136 jardov), ki je uspešno zamenjal poškodovanega Franka Gora. Po patetičnem začetku 0-5 imajo tako zdaj 49ers lepe možnosti za končnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.