Šport
14 ogledov

Leto 2011 je leto Erika Seidela

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Kot vse kaže, je leto 2011, leto Erika Seidela. Američan je samo v prvih 2 mesecih letošnjega leta, zaslužil že kar 3,59 milijona dolarjev, čemur je ta konec tedna dodal še novih 750.000$.

Erik Seidel je bil minuli vikend na turnirju NBC National Heads-Up Poker Championship 2011 najboljši. Potem ko je lani v finalu moral priznati premoč Annie Duke, se je letos Seidel na ta turnir vrnil še bolj motiviran in hitro pokazal, da njegovim nasprotnikom tokrat ne bo lahko. Po 5 gladkih izločitvah, se je Seidel v finalu pomeril z igralcem, ki je zakrivil znameniti poker boom – Chrisom Moneymakerjem, s katerim pa je Seidel ponovno opravil ekspresno in si tako priigral še en pomemben naslov. V nedeljo se je na prizorišče turnirja, v lasvegaški Cesars Palace sicer vrnilo še osem igralcev, ki so se nato najprej za mesta v polfinalu in nato še finalu.

Četrtfinale

  • V prvem sta si nasproti sedela Moneymaker in David Oppenheim, ki sta se kar dolgo preigravala, preden sta vse svoje žetone naposled le spravila v igro. Do tega je prišlo na turnu, ko so na mizi že ležale skupne karte {Q-Diamonds}{7-Clubs}{3-Clubs}{5-Clubs} in je Oppenheim zarinil s {7-Hearts}{5-Hearts}, Moneymaker pa je njegovo stavo izenačil s {Q-Clubs}{8-Spades}. Slednji je za zmago potreboval nekaj pomoči in jo bil kaj kmalu tudi deležen, saj je river nato prinesel {6-Clubs}, ki mu je podarila barvo in mu omogočila napredovanje v polfinale.
  • V drugem četrtfinalnem obračunu sta se pomerila lanskoletni svetovni prvak Jonathan Duhamel in Olivier Busquet. Iz tega para je napredoval Duhamel, ki je v zadnji igri s {K-Hearts}{J-Hearts} pogumno izenačil nasprotnikov all-in ({A-Spades}{Q-Diamonds}) in bil za to nagrajen s parom janezov.
  • Tretji par sta sestavljala Vanessa Selbst in Erik Seidel. Američan je že tu nakazal, da utegne biti prav on najmočnejši igralec dneva, saj je v težkem dvoboju z agresivno Američanko vse skozi držal niti igre v svojih rokah in jo naposled porazil, potem ko je z {A-Diamonds}{J-Spades} izenačil njen all-in, ki si ga je Vanessa privoščila z {9-Clubs}{7-Clubs}.
  • V zadnjem četrtfinalnem dvoboju sta se srečala Andrew Robl in David Benyamine. Več sreče je imel tokrat mladenič, ki je naposled vse svoje žetone spravil v igro z {A-Hearts}{10-Hearts}, Benyamin pa je njegovo stavo izenačil z {A-Diamonds}{6-Clubs} in zgolj dokazal izjemo k pravilu, da je v heads-up igri, praktično vsak as dober.

Polfinale

  • V prvem polfinalu sta se nato pomerila oba svetovna prvaka – Moneymaker in Duhamel, pri čemer pa se je tokrat bolje odrezal Američan, ki je počasi lomil svojega nasprotnika, dokler ni zarinil ob skupnih kartah {Q-Clubs}{J-Spades}{10-Diamonds}{6-Diamonds}{5-Clubs}. Duhamel je po kratkem premisleku njegovo stavo izenačil s {Q-Spades}{9-Hearts}, a to ni bilo dovolj za zmago, saj mu je Moneymaker pokazal sicer isti par, a z boljšim kickerjem.
  • Še preden je Duhamel do konca opravil svoj intervju, pa je bil znan tudi že drug finalist, saj sta v drugem polfinalu Seidel in Robl vse svoje žetone spravila v igro že v eni prvih iger. Po le nekaj minutah igre, je namreč na riverju {3-Hearts}{2-Hearts}{2-Clubs}{10-Clubs}{10-Hearts} Seidel, ki je v rokah držal {3-Clubs}{3-Diamonds}, oznanil svoj all-in, Robl pa ga je s težkim srcem izenačil. Slednji ni mogel premagati nasprotnikovega full housa in tako je drugi finalist postal Erik Seidel.

Finale

Še pred začetkom zadnjega dejanja, so bili na prizorišče prineseni šampionski prstan, tradicionalna NBC-jeva trofeja in kup denarja, ki je čakal na letošnjega prvaka. Po opravljenih vseh formalnostih se je nato lahko začel dvoboj na dve zmagi med obema finalistoma - Erikom Seidelom in Chrisom Moneymakerjem.

1. igra: Po nekaj menjavah v vodstvu je nadzor prevzel Seidel, vendar je bil Moneymaker tisti, ki je zakrivil hiter konec prve igre, potem ko je s {Q-Spades}{10-Clubs} zarinil na flopu {J-Clubs}{9-Hearts}{4-Clubs}. Seidel je njegovo stavo izenačil z {J-Hearts}{6-Hearts}, kar je potem, ko sta preostali skupni karti povsem zgrešili njegovega nasprotnika, tudi zadoščalo za prvo finalno zmago.

2. igra: Drugi obračun teh akterjev je bil nekoliko daljši, saj je trajal nekaj več kot eno uro, a je na koncu vseeno postregel z enakim razpletom. Za konec je Moneymaker, ki je v eni od prejšnjih iger, po zaslugi neuspešnega blefa izgubil večino žetonov, ponovno poskušal zblefirati Seidela in je s {K-Diamonds}{10-Diamonds} zarinil na flopu {9-Hearts}{5-Diamonds}{5-Clubs}. Za to junaško potezo pa si svetovni prvak iz leta 2003 ne bi mogel izbrati slabše priložnosti, saj je Seidel v rokah držal {5-Spades}{4-Hearts} in je njegovo stavo seveda ponovno ekspresno izenačil. Še enkrat več skupne karte Moneymakerju niso bile naklonjene, kar je pomenilo, da je letošnji zmagovalec turnirja NBC National Heads-Up Poker Championship postal Erik Seidel.

Moneymaker se je moral tako na koncu zadovoljiti z osvojenimi 300.000$ nagrade, medtem ko je Seidel poleg trofeje, prstana in največjega kosa pogače, prišel še do ene pomembne zmage. S prisluženimi 750.000$ je namreč na večni lestvici turnirskih zaslužkarjev prehitel Daniela Negreanuja in Phila Iveya ter se s skupaj prisluženimi kar 14,7 milijoni dolarjev zavihtel na prvo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.