Šport
8 ogledov

Letos ne bo pokala: nov poraz Bostona

NHL končnica sedma tekma Boston Bruins Philadelphia Flyers Žurnal24 main
Hokejisti Boston Bruins, prvaki severnoameriške lige NHL, so v novi sezoni prvenstva vknjižili nov poraz. Tokrat so na gostovanju v Severni Karolini z 2:3 izgubili proti Carolina Hurricanes. Junaki tekme so bili Anthony Stewart in Jiri Tlusty, ki sta v domači dvorani RBC Center zadela v zadnji tretjini, ter vratar Cam Ward s 26 obrambami.

Med strelce se je za gostitelje v Raleighu vpisal še Joni Pitkanen, Carolina Hurricanes pa so do prve zmage to sezono prišli nad zmagovalci Stanleyjevega pokala, za katere sta zadela Tyler Seguin in Brad Marchand.

V Philadelphii so domači Flyers, finalisti NHL leta 2010, pred 20 tisoč navijači gostili podprvake minule sezone Vancouver Canucks in jih premagali s 5:4. Na uvodni domači tekmi sezone predlanskih finalistov so zadeli Andrej Meszaros, James van Riemsdyk, Claude Giroux, Chris Pronger in Jakub Voraček, za goste iz Kanade, ki so tokrat ostali praznih rok, pa so bili uspešni Daniel Sedin, Mikael Samuelsson, Henrik Sedin in Chris Higgins. Tekma se je sicer začela z minuto molka v spomin na nekdanjega hokejista letalcev Brada McCrimmona, ki je bil eden od 28 igralcev ruskega moštva Lokomotiv Jaroslavelj, ki so tragično preminili v septembrski letalski nesreči.

V zvezni državi Ohio so zmagovalca na tekmi Columbus Blue Jackets – Colorado Avalanche odločili šele kazenski streli, s 3:2 pa so bili uspešnejši gosti iz Kolorada. Gabriel Landeskog je za goste 40 sekund pred koncem rednega dela zadel za izenačenje s svojim prvim golom v NHL, tekmo pa je s kazenskim strelom odločil Matt Duchene.

Liga NHL, rezultati:

Columbus Blue Jackets : Colorado Avalanche 2:3*
* - po kazenskih strelih
Philadelphia Flyers
: Vancouver Canucks 5:4
Carolina Hurricanes
: Boston Bruins 3:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.