Šport
19 ogledov

Letos tudi ženske z etapo v Franciji

Marianne Vos, nizozemska kolesarka EPA
Organizatorji znamenite kolesarske preizkušnje Tour de France so potrdili, da bo letošnja dirka gostila tudi etapo ženskih kolesark.

Ženske cestne kolesarke si že dolgo prizadevajo za večjo prepoznavnost v športu, ki ima neprimerno večjo veljavo v moški konkurenci. Velik korak naprej pa se jim obeta na letonji dirki Tour de France, kjer bo organizirana etapa za ženske kolesarke, ki bodo dobile priložnost na velikem odru. Organizatorji jim bodo namenili etapo ob zaključku dirke, ko bodo ob boku moških kolegov poganjala pedala na znamenitih Elizejskih poljanah.

Natačnen dan in trasa etape še nista znana, bo pa v vsakem primeru to izjemna priložnost, da se tudi kolesarke predstavijo morebitnim sponzorjem. To bo tudi prvič po letu 1989, da bodo ženske dobile možnost dirkanja na dirki po Franciji.

"To je revolucionaren korak za naš šport," je dejala najboljša kolesarka sveta Marianne Vos. "Nobenega dvoma ni, da bo ta etapa na Touru začela novo obdobje ženskega kolesarstva in močno prispevala k rasti cestnega koelsarstva," je še dejala Nizozemka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.