Šport
29 ogledov

Lewis potrdil prevlado Britancev

Toby Lewis. (Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Vrh na letošnji portugalski postaji turneje PokerStars European Poker Tour so krojili pokeraši z Otoka. EPT naslov in nagrada v višini kar 467.835€ je na koncu končala v rokah Tobya Lewisa.

Letošnja portugalska postaja turneje PokerStars European Poker Tour, je ponovno podirala rekorde, saj je bil letošnji turnir, ki ga je gostilo letovišče Vilamoura največji in najbogatejši v vsej zgodovini portugalskega pokra. Končnega razpleta na njem pa niso krojili domačini, temveč pokeraši z Otoka, saj so Toby Lewis, Sam Trickett in Teddy Sheringham na finalko skupaj prinesli kar ¾ vseh žetonov v igri, EPT naslov in nagrada v višini kar 467.835€ pa sta nato tudi končala v rokah enega od Britancev - Tobya Lewisa.

Vsemu navkljub, pa glavna tema pogovorov na letošnjem Glavnem turnirju EPT Vilamoura ni bila ne zmaga mladega Lewisa, niti rekordna udeležba (nastopilo je 384 igralcev, kar je portugalski rekord), temveč pomanjkanje sreče Sama Tricketta. Slednji je namreč na finalko prišel z drugim največjim kupom žetonov, nato pa utrpel poraz v kar 7 dvobojih, v katerih so žetoni romali v igro že pred flopom, kljub temu, da je bil v vseh razen enem, izrazit favorit za zmago. Navkljub vsem »bad beat-om«, pa je Trickett ostal miren vse do konca in se nad svojo usodo ni prav nič jezil, zaradi česar je bil pohvaljen tako s strani organizatorjev, kot tudi sotekmovalcev.

A posvetimo se sedaj dogajanju na finalki, ki ga je s svojimi pogumnimi potezami otvoril Frederik Jansen. Slednji je sicer začel z najmanj žetoni, a se je nato v roku le nekaj minut, na račun Britanca Tricketta dvakrat podvojil in se tako izognil hitri izločitvi. To pa ni uspelo zadnjemu domačemu upu Sergiu Coutinhu, potem ko se je z {8-Hearts}{6-Spades} zaletel v {A-Hearts}{8-Diamonds}, ki ju je v rokah držal Trickett (to je bil edini all-in, ki ga je Britanec dobil) in sanj o naslovu je bilo za Portugalca konec (8. mesto – 37.248€).

Zmagovalec EPT turnirja v Monte Carlu iz leta 2005 Rob Hollink je izpadel naslednji (7. mesto – 55.872€), tudi on pa z {10-Spades}{8-Spades} ni imel pravih možnosti za zmago proti nekdanjemu nogometašu Teddyu Sheringhamu, saj je slednji njegov all-in izenačil z {A-Hearts}{J-Hearts}.

Sheringham se je v podobni situaciji znašel tudi dobro uro in pol kasneje, ko je z {A-Clubs}{J-Diamonds} zarinil Danec Frederick Jansen, Britanec pa je njegovo stavo izenačil s {5-Spades}{5-Diamonds}. Tudi s 5 skupnimi kartami Danec do konca ni mogel sestaviti nič več od vlečke lestvice in tako se je njegov pohod na vrh, končal na končnem 6. mestu (74.496€).

Na sceno je nato stopil Šved Martin Jacobson, ki se je najprej srečno izognil izločitvi, potem ko je zarinil s {Q-Diamonds}{J-Clubs}, pri tem pa naletel na Tricketta z {J-Diamonds}{J-Spades}. Slednjemu je tu Fortuna ponovno obrnila hrbet in nasprotniku podarila višji flush, ter ga tako rešila pred izpadom. Še več, z vsemi novo pridobljenimi žetoni, je Šved nato začel igrati še bolj pogumno, kar je tudi rezultiralo v izločitvi angleške nogometne legende Teddya Sheringhama.

Sheringham in Jacobson sta svoje žetone spravila v igro na turnu, ko so na mizi že ležale skupne karte {K-Spades}{9-Diamonds}{10-Hearts}{9-Hearts}. V prednosti je bil s {Q-Spades}{J-Clubs} Šved, Britanec, ki je držal v rokah {K-Clubs}{Q-Clubs}, pa je za zmago moral svoja 2 para spremeniti v full house, pred izpadom pa bi ga rešila tudi lestvica. Oba sta tako z zanimanjem pričakovala zadnjo karto, {3-Spades} pa je bolj ustrezala Švedu in tako se je moral Sheringham po 5 dneh dobre igre, posloviti na 5. mestu (93.120€).

Le nekaj minut kasneje, se je poslovil še nesrečni Trickett (4. mesto – 139.680€), čigar trpljenje na finalni mizi je bilo končano, potem ko se je z {2-Spades}{2-Hearts} zaletel v Jacobsona, ki je v rokah držal {Q-Hearts}{J-Hearts}. Zmagovalca tega dvoboja je odločil že flop {J-Diamonds}{5-Hearts}{8-Hearts}, ki je Švedu podaril prepotrebni par in še vlečko barve, par »janezov« pa je na koncu tudi zadoščal za Jacobsonovo zmago.

Jason Lee, ki se je večino turnirja komajda ohranjal med živimi je na koncu prilezel celo do 3. mesta (186.204€), višje pa, ob razpoloženih Jacobsonu in Lewisu, tudi njemu ni uspelo. Američan je v svoji zadnji igri vse svoje upe polagal na {A-Hearts}{5-Hearts}, a se je ob ravno pravem času, na pravem položaju spet znašel Šved Jacobson, ki je njegovo stavo izenačil z {A-Clubs}{10-Diamonds} in Lee-ja, na razočaranje njegove navijačice Annette Obrestad, ekspresno poslal med gledalce.

Za končno zmago sta se tako na koncu udarila Šved Jacobson in pa Britanec Lewis, pri čemer je z več žetoni njun heads-up obračun začenjal prvi. A navkljub velikemu zaostanku, se Lewis ni predal in je že v prvih 20 minutah igre spreobrnil potek dvoboja, nato pa ga tudi zaključil v svojo korist.

Končna odločitev je nato padla šele po skoraj 2 in pol urah heads-up igre. V zadnji igri je Britanec pred flopom višal na 160.000 žetonov, Šved pa je njegovo stavo zgolj izenačil in tako sta si fanta skupaj ogledala flop {A-Clubs}{9-Hearts}{10-Spades}. Tu se nobeden od njiju ni odločil za stavo, pravi ognjemet pa se je začel takoj zatem, ko je na mizi pristala naslednja skupna karta {5-Spades}. Na turnu je bil prvi na potezi Šved, ki je v igro spravil 180.000 žetonov, kar pa ni prestrašilo Britanca, saj je slednji hitro povišal na 525.000. A tudi Jacobson še ni rekel zadnje in letvico najprej dvignil na 1.025.000 žetonov, potem pa ko je Britanec, njegovo stavo podvojil, je Šved naposled le oznanil svoj all-in. Slednji je bil zagotovo prepričan, da mu zmaga z {9-Diamonds}{5-Diamonds} več ne uide, a ga je Lewis kaj hitro streznil, ko mu je pokazal {5-Clubs}{5-Hearts}.

Šved je za zmago, ki bi ga ohranila »pri življenju« potreboval eno od preostalih devetk, a mu zadnja karta ({10-Clubs}) ni šla na roko in tako je prvak postal Britanec Lewis, Jacobson pa se je moral sprijazniti z osvojenim 2. mestom in 297.984€ nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.