Šport
23 ogledov

Velenjčani izgubili triler in prišli na rob izpada

(Gorenje Velenje - Aalborg) liga prvakov Gregor Katič
Rokometaši velenjskega Gorenja so izgubili izenačeno tekmo Lige prvakov z Naturhouse La Riojo (31:34). Špansko ekipo bodo morali čez teden dni premagati v Velenju, če bodo želeli napredovati iz skupine D.

Rokometaši velenjskega Gorenja so po enomesečnem premoru znova stopili na mednarodno prizorišče. Po treh zaporednih porazih so v Logroño pripotovali nekoliko oslabljeni, saj so manjkali poškodovani Luka Dobelšek, Darko Cingesar in Kristian Bečiri. Po napeti končnici so do prve zmage letos prišli domači igralci, Velenjčani so izgubili četrtič zapored.

Španci so tekmo začeli za odtenek bolje kot Velenjčani. Ko so slednji vzpostavili ravnotežje na igrišču, sta ekipi izmenično dosegali zadetke, nobena pa si ni priigrala prednosti več kot gola. Pri rezultatu 5:6 so rokometaši Gorenja polovico zadetkov dosegli iz protinapadov. Izbranci Ivana Vajdla so sredi prvega polčasa vodili z 8:7, imeli priložnost, da pridejo do dveh zadetkov prednosti, ki je niso izkoristili, po dveh golih La Rioje pa so bili gosti znova v zaostanku.

Španci hitro zraven po pobegu Velenjčanov

Velenjčani niso izkoriščali ponujenih priložnosti, z nekaj obrambami se je izkazal tudi Jorge Martínez, po 10:10 v 20. minuti pa so bolje zaigrali domači. Ti so tik pred polčasom vodili s 15:11, a so Velenjčani pred odmorom zadeli še dvakrat.

V drugem delu so slovenski državni prvaki hitro ujeli priključek, izenačili na 17:17, v 37. minuti pa prvič na tekmi vodili za dva gola (18:20). Prednost je narasla vse do 18:22, po delnem izidu 4:0 za ekipo iz Logroña pa sta bili moštvi znova poravnani.

Sesutje po sedemmetrovki Medveda

Španci so izkoriščali slabo obrambo tekmecev, ob 30:28 pa je kazalo, da bodo domači osvojili zmago. Velenjčani se niso vdali, ob zadetku Mitje Nosana je bilo 30:30, nato pa niso izkoristili prednosti igralca več. Ko je Niko Medved zapravil strel s sedmih metrov, je bilo upanja konec. Španci so dosegli še tri lahke gole in slavili prvo letošnjo zmago.

Prvi strelec tekme je bil Ángel Fernández z desetimi goli, v velenjski vrsti je Staš Skube zadel sedemkrat.

Liga prvakov, skupina D, 5. krog:

Naturhouse La Rioja : Gorenje Velenje 34:31 (15:13)
Fernández 10, Gonçalves 7, Malburg 4; Skube 7, Cehte 5, Šoštarič 5, Papež 4, Medved 3, S. Burić 3

Nedelja:
Drott Halmstad - Aalborg

HSV Hamburg : Flensburg 32:27 (15:14)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.