Šport
13 ogledov

Ligo otvorili na Finskem, poraz prvakov

Hokejistom Minnesote in Caroline je pripadlo uvodno dejanje lige NHL. (Foto: Reu Žurnal24 main
Hokejisti ekipe Carolina Hurricanes so prvi zmagovalci nove sezone lige NHL. Na evropskem uvodu so v Helsinkih s 4:3 premagali Minnesoto Wild.

Branilci Stanleyjevega pokala Chicago Blackhawks pa so novo sezono začeli s porazom v gosteh pri Colorado Avalanche, ki so po podaljšku slavili zmago s 4:3.

Nova sezona prvenstva NHL se je začela s tekmo na stari celini; v Helsinkih so hokejisti Karoline ugnali Minnesoto. Največ je k zmagi prispeval Brandon Sutter z dvema zadetkoma, Anton Babčuk in domačin Jussi Jokinen pa sta dodala vsak po enega. Za poražence so bili uspešni Guillaume Latendresse, Matt Cullen in Brent Burns.

V Denverju so prvaki lige NHL doživeli poraz; zmagoviti gol je za gostitelje dosegel Paul Stastny, ki je končni izid zapečatil v podaljšani igri, ko je ugnal vratarja gostov Martyja Turca. Stastny je zadel že v rednem delu; poleg njega sta gola za zmagovalce prispevala še Chris Stewart in Matt Duchene. Pri prvakih NHL so se med strelce vpisali Patrick Sharp, Bryan Bickell in Marian Hossa.

V Pittsburghu so gostitelji uvodno tekmo izgubili (2:3) proti Philadelphia Flyers, pri katerih se je z 29 obrambami najbolj izkazal vratar Sergej Bobrovski, ki je z zmago oplemenitil svoj prvenec v ligi NHL. Toronto Maple Leafs so doma s 3:2 premagali Montreal Canadiens; tudi na tej tekmi je s 26 obrambami blestel vratar Jean-Sebastien Giguere, ki se je še posebej izkazal pri obleganju svojih vrat v zadnjih minutah rednega dela igre, ko je gostiteljem uspelo zadržati prednost in vknjižiti uvodno zmago v sezoni.

Do gladke zmage s 4:0 so v domači dvorani prišli Edmonton Oilers, ki so nadigrali Calgary Flames. Debitant v prvenstvu NHL Jordan Eberle je zadel v svojem prvem nastopu, poleg njega pa so gole k zmagi prispevali še Gilbert Brule, Aleš Hemsky in novi kapetan Shawn Horcoff. Vratar Nikolaj Habibulin, ki je nastopil prvič po dolgem okrevanju zaradi poškodbe hrbta, je zaustavil 37 strelov.

Moštvo edinega Slovenca v NHL Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings bo sezono 2010/11 začelo v soboto v Vancouvru.

 
Liga NHL:

Minnesota Wild : Carolina Hurricanes 3:4 (1:1, 1:3, 1:0)

 

Toronto : Montreal 3:2

 

Pittsburgh : Philadelphia 2:3

 

Coloardo : Chicago 4:3*
*po podaljšku


Edmonton
: Calgary 4:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.