Šport
44 ogledov

Lindsay Vonn in Tiger Woods sta se razšla

lindsey vonn tiger woods beaver creek EPA
Lindsay Vonn in Tiger Woods nista več par. Smučarka in golfist sta prišla do skupnega spoznanja, da je najbolje, da se razideta.

Tako kot ko sta pred tremi leti prek Facebooka vsak na svojem profilu hkrati objavila vest o tem, da sta par, sta sedaj na isti način zvezo uradno končala.

Vonnova in Woods sta se glede na sporočilo "vzajemno odločila, da se bosta penehala videvati."

"Močno občudujem, spoštujem in imam rad Lindsay, vedno se bom z veseljem spominjal najinega skupnega obdobja ... Na žalost pa ima oba zelo stresni življenji, saj tekmujeva v zelo zahtevnih športih. Tako je zelo težko preživljati čas skupaj," je na svoji strani zapisal Woods. 

Vonnova je zapisala skoraj identično sporočilo, le da je dodala še svojo navdušenje nad Woodsovo družino, torej otrokoma Charlijem in Sam, ki ju ima še iz zakona s švedsko manekenko Elin Nordegren.

tiger woods | Avtor: EPA EPA

39-letnemu Tigerju Woodsu zadnje čase zadeve ne grejo tako dobro od rok kot pred dobrim desetletjem, ko je dominiral kot najboljši igralec golfa na svetu, rekorde pa podiral kot za stavo. Bil je tudi eden najbolje plačanih športnikov na svetu.

Eden največjih preobratov v njegovi karieri se je zgodil po razpadu svojega zakona, potem ko je leta 2009 prišlo na dan, da vara Elin. Sledili so ne docela pojasnjeni dogodki, ko je ponoči Tiger skušal dobesedno zbežati iz družinske hiše, pri tem pa se je z avtom zaletel v hidrant. A poškodbe na njegovem obrazu mu je verjetno zadala prav razjarjena Elin, s katero sta se nato ločila, Tigerja pa je zaradi nezvestobe doletela še odpoved milijonskih pogodb s strani velikih oglaševalcev. Ni čudno, ko pa je študija ugotovila, da jim je povzročil najmanj za 5 milijard dolarjev poslovne škode!

Lindsay Vonn in Tiger Woods | Avtor: Profimedias Profimedias

Posledično je afera pustila vpliv tudi na njegovi karieri. Po letu 2009 je do danes zmagal le še na osmih velikih turnirjih, pa še to leta 2012 in 2013. A od takrat dalje se je le še dvakrat uvrstil med najboljšo 25-erico golfistov.

30-letna Lindsay Vonn velja za eno najboljših smučark vseh časov, v karieri je zabeležila že 67 zmag in je tudi olimpijska zmagovalka.  Po hudi poškodbi leta 2013 in ko je morala izpustiti olimpijado v Sočiju, se je v sezoni 2014/15 zmagovito vrnila in osvojila mali kristalni globus v superveleslalomu. S tem je poleg Ingemarja Stenmarka postala edini smučar v zgodovini, ki je 19-krat osvojil enega od globusov v katerikoli disciplini.

Vonnova se je leta 2007 poročila s Thomasom Vonnom, a sta se razšla leta 2011, čeprav je do uradne ločitve prišlo šele leta 2013. Pred poroko se je pisala Kildow.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.