Šport
27 ogledov

''Lindsey je najboljša na svetu''

lindsey vonn vail 2015 EPA
Poleg vodilne smučarke v skupnem seštevku svetovnega pokala Tine Maze bo ena glavnih favoritinj za odličja na SP v Vailu tudi Lindsey Vonn.

Američanka je s tremi zmagami (64) v prvem mesecu novega leta na večni lestvici prehitela Anemarie Moser-Pröll (62) in pred začetkom SP prekipeva od samozavesti. ''Pripravljena sem na Vail. Počutim se samozavestno,'' je povedala Vonnova. ''Dobro smučam in upam, da me čaka uspešno prvenstvo. Po nekaj dneh treninga v Beaver Creeku sem še pridobila na samozavesti. Hrib je težak in zahteva veliko taktike,'' je dodala domačinka.

Danes bo na sporedu prva tekma letošnjega SP, ko se bodo dekleta ob 19. uri pomerila na superveleslalomu, disciplini, ki Vonnovi pred dvema letoma v Schladmingu ni bila usojena.

Američanko so morali po hudem padcu prepeljati v bolnišnico, saj je utrpela raztrgane križne vezi desnega kolena in zlom golenice. Na začetku lanske sezone se je vrnila v smučarsko karavano in si na treningu ponovno poškodovala isto koleno. Njena izjemna sposobnost, da se vrne nazaj na svetovni vrh, je navdušila tudi slalomsko olimpijsko zmagovalko Mikaelo Shiffrin.

''Zelo je spoštujem, da ima za seboj tako dolgo kariero in se je letos vrnila tako prepričljivo. Lindsey je najboljša hitra smučarka na svetu. Vesela sem, da je podrla rekord. Mislim, da si ga zasluži. Bilo je samo vprašanje časa,'' je povedala druga najvidnejša članica ameriške odprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.