Šport
38 ogledov

Lindsey Vonn ima zdravstvene težave

lindsey vonn EPA
Štirikratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala alpskih smučark, Američanka Lindsey Vonn, je bila sprejeta v bolnišnico zaradi zdravstvenih težav, ki jih v njenem taboru niso želeli podrobneje pojasniti.

Največja tekmica najboljše slovenske alpske smučarke Tine Maze za veliki kristalni globus v novi sezoni je tako morala prekiniti priprave na prihajajočo severnoameriško turnejo in poiskati zdravniško pomoč.

Lindsey Vonn se uvodni veleslalom v Söldnu, na katerem je Mazejeva zmagala, ni posrečil, namesto na uvodni slalom v Leviju pa se je raje odpravila domov v Združene države Amerike, kjer se je v Koloradu začela pripravljati na nadaljnje preizkušnje v njenih paradnih disciplinah smuku in superveleslalomu v ameriškem Aspnu.

A je njene priprave in naskok na smučarski vrh prekinila bolezen. Iz ameriške smučarske reprezentance so medijem ponoči posredovali zelo skopo sporočilo, v katerem navajajo, da je bila zaradi bolezni sprejeta v bolnišnico v Vailu. Za kakšne težave naj bi šlo, pa niso razkrili.

Vonnova je pred kratkim doživela še eno razočaranje. Mednarodna smučarska zveza je namreč zavrnila njeno prošnjo za nastop na moški smukaški preizkušnji 24. novembra v Lake Louisu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.