Šport
8 ogledov

Lindsey Vonn pometla s tekmicami

Lindsay Vonn je svoji zbirki zmag dodala še eno smukaško. Žurnal24 main
Ženska smukaška preizkušnja za svetovni pokal v alpskem smučanju se je končala po željah Lindsey Vonn. Američanka je brez težav zmagala, Slovenke pa spet brez točk.
 

Cortina d'Ampezzo, smuk (Ž)

1. L. Vonn (ZDA) 1:36,70
2. A. pärson (ŠVE) +0,83
3. E. Brydon (KAN) +1,20
38. U. Rabič (SLO) +4,59

Ženska smukaška preizkušnja za svetovni pokal v alpskem smučanju se je končala po željah Lindsey Vonn . 23-letna Američanka je namreč brez težav zmagala. "Poskušala sem smučati kar se da hitro, vendar pa mi to še ni povsem uspelo. Še imam rezerve, lahko sem še boljša," je dejala Vonnova. Njena izjava je skoraj neverjetna, saj je v Cortini do tretje smukaške zmage v sezoni in četrte skupno ter enajste v karieri prišla več kot prepričljivo. Smukaška svetovna prvakinja Švedinja Anja Pärson je zanjo zaostala za 83 stotink, Kanadčanka Emily Brydon na tretjem mestu pa že sekundo in dve desetinki. Kanadski uspeh je s četrtim mestom dopolnila Kelly Vanderbeek , peta pa je bila Avstrijka Renate Götschl , ki je stopničke na svoji najljubši progi zgrešila za šest stotink. V Cortini je pred tem zabeležila deset zmag in 21 uvrstitev med prvo trojico.

Anja Pärson se je Vonnovi edina približala na manj kot sekundo. © Action Images

 
Slovenke so tokrat spet ostale brez točk svetovnega pokala. Nastopili sta sicer le Urška Rabič in Tina Maze . Mazejeva s startno številko 47 smuka ni dokončala, Rabičeva s startno številko 35, ki je na petkovem treningu padla, pa je na koncu pristala na 38. mestu, in sicer s skoraj petimi sekundami zaostanka. "Padec ni bil hud, saj se je ustavila še pred mrežo in ni imela nobenih posledic. Mazejeva pa je danes zgrešila vratca in tudi njen odstop ni pustil nobenih posledic. V nedeljo bosta na superveleslalomu poleg obeh današnjih udeleženk nastopili tudi Ana Drev in Petra Robnik, po tej tekmi pa se bom odločil, katera bo nastopila na ponedeljkovem superveleslalomu," je pojasnil vodja slovenske ženske ekipe Klemen Bergant .

V skupnem vodstvu pokala je ostala Avstrijka Nicole Hosp (699), ki je izpustila tekme v hitrih disciplinah v Cortini. Na drugo mesto pa se je povzpela Vonnova (638), ki je prva v smukaški razvrstitvi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.