Šport
15 ogledov

Lino Červar ni več hrvaški selektor

Lino Červar je s hrvaško reprezentanco med drugim osvojil po eno zlato medaljo n Žurnal24 main
Po osmih uspešnih letih na čelu hrvaške rokometne izbrane vrste se je za slovo odločil 60-letni rokometni strokovnjak Lino Červar. Ime njegovega naslednika zaenkrat ostaja skrivnost.

Hrvaški rokometni strokovnjak Lino Červar ni več selektor ene najuspešnejših rokometnih reprezentanc v novejši zgodovini. Za slovo od hrvaške izbrane vrste se je odločil zaradi preobremenjenosti, saj, kot pravi sam, to mesto zahteva "celega človeka", Červar bo namreč letos že drugo sezono zapored vodil tudi makedonski klub RK Metalurg iz Skopja. "V tem trenutku sem poln čustev. Čutim neizmerno žalost ter ponos obenem," je ob odhodu iz prostorov hrvaške rokometne zveze s solzami v očeh dejal 60-letnik, ki je s hrvaško reprezentanco na največjih tekmovanjih osvojil kar šest odličij.

"Nikoli več ne bo, kot je bilo prej," so bile prve besede enega najboljših krožnih napadalcev na svetu in hrvaškega reprezentanta, Igorja Vorija, ko je izvedel, da se Červar poslavlja. "Za nami je osem let skupnega dela in skupnega življenja, bili smo kot družina. Sedaj pa nas je zapustila glava družine," je še dodal Vori.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.