Šport
41 ogledov

"Linz nas je vzel z levo roko"

hokej Olimpija Saša Despot
Zdesetkana zasedba Telemach Olimpije je sinoči v domačem Tivoliju presenetila favorizirani Linz in po veliki borbi slavila s 5:3. V vratih je blestel mladi Tomaž Trelc, strelsko pa sta bila razpoložena Tom Zanoški in Matic Podlipnik.

"Resnično moram pohvaliti fante, ki so odigrali odlično tekmo in povsem zasluženo zmagali. Igrali smo brez poškodovanih Bishopa in Korena, v vratih pa je bil mladi Trelc, zato je ta zmaga še bolj pomembna. Fantje so garali skozi celotno srečanje in se vrnili v igro po zaostanku, v končnici pa s srčno predstavo zadržali vodstvo. Zmaga je še kako pomembna za samozavest," je bil po dvoboju dobro razpoložen trener Telemach Olimpije Fabian Dahlem.

Dve bombi Podlipnika…

V tekmi polni probratov je Ljubljančane v uvodnem delu tekme dvakrat do vodstva popeljal branilec Matic Podlipnik, ki je sprožil dve nezaustavljivi bombi proti gostujočim vratom: "Imam občutek, da nas je Linz na začetku vzel malce z levo roko. Hitro smo jim pokazali, da znamo igrati dober hokej in jih prisilili, da zaigrajo bolj zavzeto. Če vsi oddelamo svoje naloge maksimalno, smo lahko konkurenčni vsem. To se je pokazalo že večkrat in tudi tokrat smo se držali našega dogovorjenega sistema igre. To mora biti naše vodilo za tekme v končnici."

…in hat-trick Zanoškega

V zadnji tretjini je zablestel napadalec Tom Zanoški, ki je s tremi zadetki potopil favorizirano gostujočo zasedbo: "To je moj prvi hat-trick v Ligi Ebel, tako da sem zelo vesel tega dosežka. Ni najbolj pomembno kdo zabija gole, a sem vesel, da so moji zadetki pripomogli k zmagi. Celotno moštvo se je izkazalo, še posebej pa mladi vratar Trelc. Pred nami sta še dve tekmi rednega dela, ki ju moramo odigrati na polno in se na ta način maksimalno pripraviti na končnico, kjer bo vsaka tekma izjemno pomembna."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.