Šport
31 ogledov

Linz utišal Tivoli - 0:2 v zmagah

Tilia Olimpija Sapa Fehervar
1/12
Boštjan Tacol
Tilia Olimpija je šele po podaljšku v sijajnem vzdušju izgubila drugo tekmo polfinala Lige Ebel z Linzem s 3:4. Tretje srečanje bo v nedeljo v Linzu. "Vojne še zdaleč ni konec," sporoča Matej Hočevar.

Hokejisti Tilie Olimpije so v drugi polfinalni tekmi lige Ebel na domačem ledu po podaljšku izgubili z ekipo Black Wings Linz s 3:4 (0:1; 1:0, 1:1, 1:2). Linz zdaj vodi z 2:0 v zmagah. Moštvi igrata na štiri zmage, naslednja tekma bo v nedeljo v Linzu.

"Serija zagotovo še ni izgubljena, že v nedeljo nas čaka nova tekma. Če bomo pokazali še nekoliko več discipline, se jim lahko postavimo po robu. Danes smo izgubili eno bitko, vojne pa še zdaleč ni konec," je za Šport TV dejal Matej Hočevar.

Pri zeleno-belih se je prvič po zlomu čeljusti - poškodovali so ga prav igralci Linza na zadnji medsebojni tekmi - vrnil Matej Hočevar, po bolezni pa Justin Taylor. Začetek je bil sicer sanjski. Dvorna Tivoli je bila spet polna, domači navijači pa so prvič skočili v zrak že v drugi minuti, ko je John Hughes odbiti plošček iz bližine pospravil za hrbet nekdanjega vratarja Olimpije Alexa Westlunda. Toda prejeti zadetek je spodbudil goste in Linz je počasi, a zanesljivo prevzemal pobudo. Sad tega je bil gol za izenačenje v peti minuti, vratar Matija Pintarič je klonil po poskusu od daleč. Sredi tretjine je v prodor ušel Žiga Pance, meril pa natančno v Westlunda. Domači so bili neučinkoviti tudi z igralcem več, kazen pa je prišla v 14. minuti: spet strel Linza od daleč in znova je moral Pintarič po plošček v mrežo. V zadnji minuti je bil v prodoru povratnik Hočevar, ki pa je za las zgrešil vrata.

Medtem ko domačim igra z igralcem več ni stekla, je bilo drugače z Linzem. Na začetku druge tretjine je bilo tako že 1:3 in domačim je že začela teči voda v grlo. Linz je namreč prevladoval in brez težav ustavljal napade domačih. A le do 27. minute, ko je dvakrat zapored z modre linije streljal branilec Boštjan Groznik. Prvi strel je Westlund odbil, po drugem pa je plošček našel pot mimo številnih igralcev, Igor Cvetek mu je spremenil smer in na navdušenje številnih navijačev je bila Olimpija spet v igri. Sredi tekme so sicer pet minut silovito pritiskali gostje, ko je Pintarič imel veliko dela. Ob koncu pa so bili spet nekoliko konkretnejši domači, streli Taylorja, Brocka McBrida in Hughesa pa niso bili nevarni za Westlunda.

Na začetku zadnjega dela je kazalo, da so gostje našli recept za uspeh. Igro so umirili in igrali le toliko, kot je bilo potrebno za zadrževanje minimalnega vodstva. A sredi zadnje tretjine je Tivoli spet eksplodiral. Brad Cole je meril od daleč skorajda z modre linije in plošček je pod prečko končal za hrbtom Westlunda. Sledilo je nadvse razgibanih zadnjih deset minut, v katerih sta si ekipi priigrali kar nekaj izjemnih priložnosti, nevarnejši pa so bili gostje. Za domače bi lahko zadeli Žiga Pance, Taylor, Hughes in Vedlin, pri Linzu pa predvsem Brian Lebler in Martin Mairitch, ki sta v 56. in 57. minuti ušla v samostojna prodora, obakrat pa je odlično posredoval Pintarič. Ob koncu so imeli gostje igralca več, a so domači zdržali vse njihove nevarne nalete ter srečno prišli do podaljška.

Ta pa na žalost zeleno-belih in njihovih navijačev ni trajal dolgo. Že po dobri minuti so gostje dobili sodniški met, od daleč je meril Franklin MacDonald, pred vrati pa je smer ploščku spremenil Danny Irmen in Linz se je veselil druge zmage v seriji.

Liga Ebel, polfinale, drugi tekmi:

Tilia Olimpija : Linz 3:4 (0:1; 1:0, 1:1, 1:2) /0:2/*
Hughes (2), Cvetek (27), Cole (50); Murphy (5), Mayr (15), Keller (23), MacDonald (62)

KAC Celovec : Medveščak Zagreb 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) /2:0/

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat v zmagah, igra se na štiri

 

Komentarjev 1
  • vladek 07:01 09.marec 2012.

    Imam dva TV in gledal sem obe tekme.V Celovcu je bilo sramotno sojenje.Kot da bi igrali košarko.Vsak manjši dotik Medveščaka so vrgli ven.Bojijo se da bi bilo finale Olimpija Medveščak.Še sodniki so se smejali kaj delajo.Mislim da so dobro zaslužili.Dejmo ...prikaži več Olimpija dajte im po p.č.ki naslednjo tekmo