Šport
19 ogledov

Lisandro v vodstvu na turnirju #29

Jeffrey Lisandro. (Foto: PokerNews.si) Žurnal24 main
Četrtkov dan prvenstva WSOP je bil kar nekam čuden, saj danes ni bila podeljena niti ena WSOP zapestnica.

Zato pa smo na turnirju #27 dobili zasedbo finalne mize, ki jo bo iz najboljšega izhodišča začel JD McNamara, medtem ko je na turnirju #29 Jeffrey Lisandro pokazal, kako je lani prišel do naslova WSOP Player of the Year.

Turnir #24: 1.000 $ No-limit Hold'em
V enem najkrajših igralnih dni v zgodovini prvenstva WSOP se je število preostalih igralcev na tem turnirju tokrat zmanjšalo s številke 30 na le 9, kolikor se jih bo za finalno mizo v petek moralo vrniti v Amazon Room hotela Rio.

Do zadnje izločitve dneva je tokrat prišlo prav ponesreči, saj je Blake Kelso, ki je bil prvi na potezi, oznanil svoj all-in, Alexis Belanger-Label, ki se je nahajal na poziciji SB, ne vedoč, da je nekdo pred njim že zarinil, pa je oznanil svoj all-in s {K-Hearts}{2-Diamonds}, v upanju da ukrade vsaj slepe stave. Na njegovo srečo je igralec z BB svoje karte res odvrgel, a še preden bi lahko Alexis začel slaviti svojo zmago, je Kelso obrnil svoj par janezov, delivec pa je oznanil showdown. Skupne karte so zgrešile oba igralca in Belanger-Label se je moral posloviti.

Finalno mizo, na katero so se uvrstili Jeff Tebben, Michael Gross, Greg Pohler, David Cai, Denis Murphy, John Tolbert, Blake Kelso, Kiet Tuan in J.D. McNamara, bo iz najboljšega izhodišča začel slednji, saj mu je v treh dneh igre uspelo zbrati skoraj 2,4 milijona žetonov.

Turnir #26: 2.500 $ No-limit Hold'em Six Handed
Konec drugega dne tega turnirja je z žetoni uspelo dočakati le 15 igralcem, na čelu katerih je Steve Cowley, ki je v dveh dneh igre nabral kar 1.279.000 žetonov. A glede na to, da gre za No Limit turnir, se situacija tudi na samem vrhu lahko kaj hitro spremeni, še posebej, če vemo, da sta tik pod vrhom tudi asa Justin "Boosted J" Smith in Erik Cajelais, ki sta lačna uspeha.

Od nekaj več kot 1.200 igralcev, ki so začeli turnir, jih je zdaj v igri za zapestnico in 630.031$ le še peščica in lahko ste prepričani, da bodo prav vsi med njimi naredili vse, kar bo treba, da bodo turnir končali na vrhu.

Turnir #27: 1.500 $ Seven-Card Stud Hi-Low-8 or Better
Če smo že v sredo poročali o tem, da se na turnirju #27 dogajanje odvija s tempom, ki bi dolgočasil celo polže, potem lahko dodamo zgolj to, da je bil sredin dan v primerjavi s četrtkovim prava poslastica. Več kot 12 ur igre je bilo danes namreč potrebnih, da je odpadlo 185 igralcev, preden je 23 srečnežev, ki jim je uspelo preživeti oba dneva, lahko začelo pospravljati svoje žetone v posebne vrečke, kjer bodo počivali do jutri.

Da najbolje prikažemo, čemu smo bili danes priča, naj samo opišemo zaplet med Topiasom Wahlbeckom, Blairom Rodmanom in Christopherjem Trybajem, ko so po razdeljeni tretji karti vsi trije igralci v igro spravili svoje žetone. Čeprav je kazalo zelo dobro celo za dvojno izločitev, pa so karte nato poskrbele, da na koncu ni bil izločen niti en igralec, prav nasprotno, Wahlbeck in Rodman, ki sta bila potrebna žetonov, sta jih za lažje igranje dobila in igra se je lahko nemoteno spet nadaljevala.

Turnir #28: 2.500 $ Pot-Limit Omaha
Četrtkov dan turnirja #28 je uspelo preživeti 105 igralcem, ki pa, čeprav so se prebili v naslednji dan turnirja, vseeno še niso pod streho, saj bo le 54 najbolje uvrščenih na koncu dobilo delež 1.370.800 $ težke nagradne pogače.

Tokrat pa ne moremo poročati niti o tem, koliko zvezdnikov se je uvrstilo v naslednji dan, saj so se danes morali posloviti tako lanskoletni prvak J.C. Tran, kot tudi Jason Mercier, Tom "durrrr" Dwan, Robert Williamson III in Erik Seidel. Slednjemu se je skorajda uspelo izmuzniti skozi sito, a se je na koncu z {10-Clubs}{9-Hearts}{8-Diamonds}{7-Hearts} zaletel v nasprotnika z {A-Hearts}{A-Diamonds}{7-Clubs}{2-Diamonds} in njegovih sanj o 9. WSOP zapestnici je bilo konec.

Turnir #29: 10.000 $ Limit Hold'em World Championship
Junak lanskoletnega prvenstva WSOP Jeffrey Lisandro, je v četrtek pokazal, da lani ni zaman osvojil kar tri zapestnice in na koncu prejel tudi naziv WSOP Player of the Year, saj je danes povsem deklasiral konkurenco in se tako v drugi dan turnirja uvrstil z največ žetoni izmed 107 igralcev, ki jim je uspelo preživeti prvi dan tega turnirja.

Da Lisandrova pot do nove zapestnice ne bo lahka, bodo že jutri zagotovo poskrbeli Brett Richey, Hoyt Corkins, Vladimir Schemelev in Shaun Deeb, ki so mu tesno za petami, medtem ko se od znanih obrazov v drugi dan ni uspelo uvrstiti Terrencu Chanu, Danielu Negreanuju, Miku Matusowu in Howardu Ledererju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.