Šport
17 ogledov

Lisica najbrž bo, ampak ali pride Tina!?

Držimo pesti, da se Tina izvije iz krize in doma doseže lep rezultat. (Foto: Nik Žurnal24 main
Kljub otoplitvi 47. Zlata lisica na Mariborskem Pohorju konec tedna bo. Vsaj za zdaj tako kaže. Dokončno bo zeleno ali rdečo luč dobila v soboto zjutraj. Vprašanje je tudi: bo Tina Maze sploh nastopila!?
Lisica brez Tine!?
"Če Tina ne bo pripravljena, potem v Maribor ne bomo odpotovali," je šokantno novico s Solnograškega, kjer je Tina Maze na treningu, sporočil njen trener Andrea Massi. Na zadnjih štirih tekmah je dvakrat ostala praznih rok. Odhod serviserja pa ni vplival le na njene rezultate, temveč tudi (ali pa predvsem) na njeno psiho. "Počutim se izdano. Počutim se kot otrok, ki se je na vse možne načine trudil, da bi dobil dobro oceno pri telovadbi, ampak zaradi pomembnega treninga ni prišel k uri, ko so se učili plesnih korakov," je pred dnevi o odhodu Dušana Kapša na svojem blogu zapisala Tina.

Markus Mayr, pomočnik direktorja ženskega dela alpskega svetovnega pokala, je po sredini snežni kontroli pod Pohorjem dejal, da za zdaj ne vidi težav za izvedbo 47. tekmovanja za zlato lisico v Mariboru. "Ko smo se z gondolo peljali gor, sem samo gledal, kako je okrog mene vse zeleno, ko pa smo odpeljali progo, sem dobil povsem drugačen vtis. Za zdaj ne vidim težav za izvedbo tekmovanja, res pa je, da prireditelje čaka še veliko dela in da je seveda vse odvisno od vremena. Najpomembnejša bo noč s petka na soboto, dokončna usoda izvedbe tekmovanja pa bo znana v soboto zjutraj pred samim tekmovanjem, ko bo tekmovalna žirija podala končno oceno. Za zdaj nam ostane le čakanje," je v ciljnem prostoru Zlate lisice dejal Mayr.

Vse prej kot čakanje pa čaka delavce pod Pohorjem, ki se bodo kljub visokim temperaturam še naprej trudili obdržati snežno odejo. Bel pas snega je opaziti že od daleč, saj je povsod drugod sneg skopnel, medtem ko ga je na smučišču za 50 centimetrov. "Presenetljivo malo snežne odeje so pobrali zadnji topli dnevi, na vsem smučišču ga je še vedno prek 50 centimetrov, za cel sveder, s katerim vrtamo luknje v sneg za postavitev količkov. Kot ste slišali, tekma za zdaj ostaja v programu. Odpadel bo le trening smučark, zato bodo najverjetneje na prizorišče prihajale v zadnjem trenutku, možnosti treninga pa bodo do tekme iskale drugje," je povedal Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja. 

"Nas čaka predvsem nekaj živčnih dni, ko bomo pogledovali proti nebu in upali, da se temperature ne bodo dvigovale preveč. Odeje je dovolj, v prihodnjih dneh do tekme pa imamo namen nekatere odseke proge pripraviti s posebnimi metodami – vodo in vodo s soljo ter nato izmeriti rezultate. Nikoli doslej se do zadnjega nismo vdali in tako bo tudi tokrat," je še dejal Bedrač in dodal, da bo v ključnih trenutkih za pripravo proge skrbelo tudi do 200 ljudi.

47. Zlata lisica se bo uradno začela že v petek na Trgu svobode v Mariboru, kjer bo ob 18. uri na sporedu odprtje, 15 minut kasneje pa žreb startnih številk za sobotni veleslalom. Na Štajerskem bomo lahko znova spremljali najboljše smučarke sveta, ob glasni podpori domačih navijačev pa lahko spet pričakujemo odlične rezultate naših deklet. Naslov zlate lisičke iz preteklega leta bo branila Avstrijka Kathrin Zettel, največji tekmici pa bosta Nemka Maria Riesch in Finka Tanja Poutiainen ter seveda tudi Tina Maze, ki je lani na slalomu prišla do prvih stopničk v tej disciplini, ko je osvojila drugo mesto.

Program:

Petek, 14. 1.
Trg Svobode, Maribor
18.00 – Odprtje
18.15 – Žreb startnih številk – veleslalom

Sobota, 15. 1.
Snežni stadion
10.45 – Veleslalom 1. tek
13.45 – Veleslalom 2. tek

Trg svobode, Maribor
18.00 – Razglasitev rezultatov – veleslalom
18.15 – Žreb startnih številk – slalom

Nedelja, 16.1.
Snežni stadion
09.30 – slalom 1. tek
12.15 – Slalom 2. tek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.