Šport
23 ogledov

Lisičke za dvig temperature

1/19
Žurnal24 main
Na svetovnem prvenstvu v Turčiji gledalce med minutami odmorov zabavajo štiri plesne skupine. Največ pozornosti pa so deležne Ukrajinke, združene v ekipi Red Foxes.

Red Foxes je najbolj znana plesna skupina v Evropi, ki se ponaša z nastopi na največjih tekmovanjih širom sveta. Dekleta so leta 2002 začela plesati na tekmah moskovskega CSKA, nato pa nastopila na olimpijskih igrah v Atenah in Pekingu, svetovnem košarkarskem prvenstvu na Japonskem in evropskih prvenstvih na Švedskem, v Srbiji, Španiji in na Poljskem.

Da gre za izjemno organizirano skupino, potrjuje tudi direktorica rdečih lisičk Olena Rožkova, ki budno spremlja svoje varovanke: "Doma imamo 300 plesalk, starih od devet let naprej, s katerimi načrtno vadimo. V Turčijo sem pripeljala 12 najbolj nadarjenih in zelo smo vesele, da smo tu." Skupina ima v repertoarju več kot 200 plesnih točk, na SP v Turčiji pa navijače držav udeleženk presenetijo s točko na glasbo iz njihovih domovin. Tudi Slovenci so prišli na svoj račun. "Želeli smo najti tako pesem, ki jo bodo slovenski navijači prepoznali v prvi sekundi. Zato smo izbrale komad Na Roblek, ki je zelo uspešen. Zanj so nam povedali člani akrobatske skupine Žabe na evropskem prvenstvu 2005 v Beogradu," pove Olena in doda, da se skupina že pripravlja na nogometno evropsko prvenstvo 2012, ki ga bosta gostili Ukrajina in Poljska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.