Šport
26 ogledov

Lisjak v težavah: motor ne vžge!

Despres Iquique Arica Čile deseta etapa reli Dakar motor motorist motociklist EPA
Na Dakarju je za vozniki deseta etapa od Iquiqueja do Arice v skupni dolžini 694 kilometrov. Med motoristi je zmago slavil Španec Barreda Bort, Francoz Cyril Despres pa je s tretjim mestom zadržal skupno vodstvo. Med avtomobilisti je bil najhitrejši Španec Nani Roma, še naprej pa vodi Francoz Stephane Peterhansel.

Miran Stanovnik se je svoji ekipi javil preko satelitskega telefona in sporočil, da se 50 kilometrov pred ciljem že tri ure ukvarja z motorjem, ki ne vžge. Dan prej so mu morali motor po nezgodi zamenjati, potem ko je skupaj z njim padel v reko.

Pri motoristih si je zmago danes privozil 28-letni Barreda Bort, ki je rojaka in branilca naslova Marca Como na drugem mestu ugnal za poldrugo minuto. Tretjeuvrščeni Cyril Despres je zaostal že 3:39 minute, a kljub temu zadržal skupno vodstvo. Pred Como ima 21 sekund prednosti. Reli se bo v četrtek preselil v Peru, v nedeljo pa se bo končal v Limi.

"Na tej točki šteje vsaka sekunda. Gre za scenarij, ki sem ga pričakoval, tako da nisem presenečen. Vesel sem, da sem še en dan ostal v ospredju, saj je izredno težko vseskozi držati vodstvo na teh zahtevnih etapah," je po današnjem zahtevnem dnevu, ki je terjal davek tudi pri slovenskem puščavskem lisjaku Stanovniku, dejal vodilni med motoristi Despres.

Deseto etapo je z avtomobilom najboljše odvozil Nani Roma s svojim minijem. Moštveni kolega Stephane Peterhansel je zaostal 21 sekund in ostal v skupnem vodstvu. Njegova prednost pred Romo je zdaj 19 minut in pet sekund, pred tretjeuvrščenim Američanom Robbyjem Gordonom pa ima skoraj 20 minut naskoka.

"Zdaj gre zares. Menim, da lahko končnega zmagovalca dobimo šele zadnji dan relija. Boril se bom vse do zadnje etape, vseskozi bomo skušali delati razliko. Mislim, da bodo etape v Peruju odločilne in da bodo dirko odločile malenkostne razlike," pa je po današnji etapi povedal Coma.

Relija Dakar, 10. etapa, motoristi, rezultati:

1. Juan Barreda Bort (Špa/Husqvarna) 4:18:43
2. Marc Coma (Špa/KTM) + 1:32
3. Cyril Despres (Fra/KTM) 3:39
4. Helder Rodrigues (Por/Yamaha) 5:16
5. Jordi Viladoms (Špa/KTM) 8:48
* Miran Stanovnik (Slo) zaradi tehničnih težav še ni prispel v cilj.

Skupno:

1. Cyril Despres (Fra/KTM) 33:07:39
2. Marc Coma (Špa/KTM) + 0:21
3. Helder Rodrigues (Por/Yamaha) 45:56
4. Jordi Viladoms (Špa/KTM) 1:18:52
5. Stefan Svitko (Slk/KTM) 1:24:38
...

Avtomobilisti:

1. Nani Roma/Michel Perin (Špa/Fra/Mini) 3:59:37
2. Stephane Peterhansel/Jean-Paul Cottret (Fra/Mini) + 0:21
3. Giniel de Villiers/Dirk Von Zitzewitz (JAR/Nem/Toyota) 7:44
4. Robby Gordon/Johnny Campbell (ZDA/Hummer) 14:14
5. Bernhar Ten Brinke/Matthieu Baumel (Niz/Fra/Mitsubishi) 29:47
...

Skupno:

1. Stephane Peterhansel/Jean-Paul Cottret (Fra/Mini) 28:41:12
2. Nani Roma/Michel Perin (Špa/Fra/Mini) + 19:05
3. Robby Gordon/Johnny Campbell (ZDA/Hummer) 19:51
4. Giniel de Villiers/Dirk Von Zitzewitz (JAR/Nem/Toyota) 1:01:33
5. Leonid Novicki/Andreas Schulz (Rus/Nem/Mini) 2:00:55
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.