Šport
19 ogledov

Litijani zadovoljni: "Ognili smo se Ukrajini"

futsal litija futsal.si
Nogometaši Litije, slovenski prvaki v futsalu, so dobili prve nasprotnike v ligi prvakov. Ob češkem in ciprskem predstavniku jih čaka še kvalifikant.

Slovenski prvak v dvoranskem nogometu Litija bo v glavnem krogu lige prvakov igral v skupini 4 proti češkemu Chrudimu, ciprski Omonii iz Nikozije in zmagovalcu predtekmovalne skupine B, v kateri so Wisla Krakov, Jedinstvo Bijelo Polje, Baku United in Ali Demi. Tako je določil današnji žreb na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu.

V elitni del so že uvrščeni Kairat AlmatyMFK DinamoFC Barcelona in Sporting Lizbona.

Osredkar: "Lahko smo prvi ali tretji"

Litijani bodo turnir glavnega kroga igrali na Cipru med 1. in 6. oktobrom, v elitni del pa napredujeta prvi dve moštvi iz skupine. "Veseli in zadovoljni smo z žrebom. Ognili smo se Ukrajini, kar je bil primaren cilj. Prepričana sem, da bomo konkurenčni v tej skupini, merimo pa na napredovanje," je po žrebu povedala Samantha Lovše, predsednica FC Litija.

Kapetan litijskega kluba Igor Osredkar pa je dodal: "Spremljal sem žreb. Skupina je dobra, a se zavedamo, da smo lahko prvi ali pa tretji. A sem prepričan, da se bomo borili za prvo mesto in sposobni smo slaviti na Cipru."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.