Šport
26 ogledov

Litovski stroj se ogreva

(Litva - Francija) Mantas Kalnietis EPA
Reprezentanca Litve iz tekme v tekmo dviguje nivo svoje igre in opravičuje napovedi, da sodi med glavne kandidate za najvišja mesta.

"Bili smo zelo blizu temu, da evropsko prvenstvo zaključimo že po koncu prvega kroga. Po tekmi z Bosno in Hercegovino smo imeli poseben sestanek, na katerem smo se dogovorili, da bomo v nadaljevanju prvenstva dihali kot eden," se je po zmagi proti Belgiji (86:67) težkih trenutkov po koncu prvega kroga tekmovanja še enkrat spomnil Mantas Kalnietis.

Kolektivna igra prinaša zmago

V nadaljevanju prvenstva so se Litovci prebudili in v tekmah drugega kroga EuroBasketa dogovor s sestanka uresničujejo tudi na parketu, kjer igrajo zelo kolektivno: "To se sedaj pozna tudi na parketu, kjer si pomagamo in se spodbujamo skozi celotno srečanje."

Hitrost glavni adut

Litovski branilec je s povprečjem 12.0 točke in 5.7 podaje na tekmo eden izmed motorjev moštva: "Imam dokaj proste roke pri organizaciji igre, tako da skušam igrati hitro košarko, saj mi to najbolj ustreza. Iz tekme v tekmo pridobivam na samozavesti. Če mi skušajo nasprotnikovi branilci onemogočiti met na koš, skušam najti prostega soigralca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.