Šport
16 ogledov

Litva nudila dostojen odpor Rusiji

Advocaat Danska Rusija prijateljska tekma Köbenhavn Copenhagen Parken Stadion EPA
Na prijateljski tekmi med Rusijo in Litvo se je slednja izkazala za dostojnega nasprotnika, saj so s četo Dicka Advocaata izvlekli remi. V Salzburgu pa se je reprezentanca Turčije izkazala za premočno proti Bolgariji, ki so jih ugnali z rezultatom 2:0.

Litovci so s trdo obrambo in hitrimi protinapadi odločno parirali ruski izbrani vrsti na prijateljskem obračunu, ki se je končal brez zadetkov. Za Ruse je bil to že drugi zaporedni remi, saj so z reprezentanco Urugvaja zabeležili izid 1:1 in bodo zagovoto razočarani, da jim ni uspelo prebiti litovske obrambe. Izbrana vrsta Csaba Laszla je dobro zadrževala zvezdnike, kot sta Andrej Aršavin in Aleksander Keržakov, v tekmi, ki bi jo kaj hitro lahko tudi dobili.

Obračun se je začel v silovitem slogu in obe ekipi sta si priigrali nekaj lepih priložnosti. Nato je Rusija tempo nekoliko umirila in prevzela posest žoge, vendar se v obrambi ni najbolje znašla in Litovce kar vabila v napad, s čimer so si slednji priigrali nekaj priložnosti. Tekma je nato zapadla v prepogosto izgubljanje posesti žoge, po vstopu v igro Alana Dzagojeva in Romana Pavljučenka se je na zelenici ponovno pokazalo nekaj kreativnosti, a bolj nevarni so bili še vedno Litovci. S trmasto odločnostjo so zavračali poskuse ruske reprezentance. Izbranci Dicka Advocaata bodo še zadnjo priložnost za zmago pred začetkom prvenstva iskali v petek na prijateljski tekmi z Italijo. Reprezentanca Litve se bo na isti dan v sklopu baltskega pokala pomerila z Latvijo.

Turki zlahka opravili z Bolgarijo

Izbrana vrta Turčije je zabeležila prepričljivo zmago nad reprezentanco Bolgarije, ki so jih premagali z 2:0. Vso tekmo je posest žoge pripadala Turčiji, odlično delo pa sta opravila Emre Belözoglu in Nuri Sahin, ki sta uspešno zagotavljala uporabne žoge in spreminjala obrambo v napad. Turška reprezentnaca se bo zdaj pripravila na obračun  s Portugalsko, čez slab teden pa jih v Nemčiji čaka še prijateljska tekma z Ukrajino.

Tretja tekma odpovedana zaradi potresa

Tekma med Italijo in Luksemburgom je bila zaradi uničujočega potresa, ki je stresel severno Italijo in v katerem je umrlo več kot deset ljudi, prestavljena. ''V naši regiji je na tisoče povsem obupanih prebivalcev. Upoštevajoč žrtve in popotresne sunke ni prav, da začnemo z obračunom. Nogomet bo moral počakati,'' je povedal Vincenzo Bernazzoli, predsednik province Parma.

 

Izidi prijateljskih tekem:

Parma:
Italija – Luksemburg prestavljeno

Salzburg:
Bolgarija – Turčija 0:2 (0:1)
Ömer Toprak (20), Burak Yilmaz (90)

Nyon:
Litva Rusija 0:0
brez zadetkov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.