Šport
17 ogledov

Liv zares obvlada

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Članica profesionalne ekipe PokerStars Pro Liv Boeree je še enkrat dokazala, da resnično obvlada svoj posel.

Liv Boeree je na turnirju PokerStars Sunday Warm-Up s prijavnino 215 ameriških dolarjev premagala kar 4709 nasprotnikov in za zmago prejela kar 147.780 ameriških dolarjev denarna nagrade.

Liv, ki je poleg tega, da je izredno dobra igralka, tudi zelo simpatična, ni neznanka v poker svetu. Lani je dosegla rezultat kariere, ko je premagala veliko tekmovalcev na turnirju EPT San Remo. Za zmago je takrat dobila kar 1.698.300 ameriških dolarjev.

Sedaj pa je 26-letnica pokazala svoje znanje tudi na spletu. Strani PokerStars se je pridružila oktobra 2010, to pa je njena prva večja zmaga na spletnem turnirju.

Liv Boeree pa ni bila edina članica ekipe PokerStars, ki je uspela doseči lep rezultat na tem turnirju. Ko se je igra preselila le na štiri mize, so ostali kar 4 člani PokerStars Pro ekipe. To so bili Daniel "KidPoker" Negreanu, Pieter De Korver, Marcin "Goral" Horecki ter seveda Liv.

Ko je ostalo le še 31 tekmovalcev, je imel Pieter De Korver možnost, da postane vodilni po žetonih. V rokah je držal 8-8, nasprotnik pa je imel 8-9. De Korver je imel precej smole, saj je nasprotnik uspel sestaviti lestvico. Kasneje je De Korver imel KK in šel preflop allin, vendar je spet imel smolo, saj ga je nasprotnik izločil s kombinacijo AQ. Osvojil je 24. mesto in zanj prejel 2.345 ameriških dolarjev.

Nedolgo zatem pa je izpadel tudi Daniel Negreanu. Proti AT je izgubil s kombinacijo 77, saj je že na turnu nasprotnik sestavil "broadway" in Daniela postavil na 22. mesto. Tudi Daniel je prejel 2.345 ameriških dolarjev nagrade.

Poljski profesionalec Marcin “Goral” Horecki je uspel priti na finalno mizo, kjer je na koncu izpadel na osmem mestu, za kar je prejel 11.775 ameriških dolarjev. Tako je od ekipe profesionalcev PokerStars ostala la še Liv Boeree.

Ta je prišla v Heads Up z Jamesom “mig.com” Mackeyem. Glede na to, da je bil to spletni turnir, je dvoboj trajal kar precej časa, in sicer uro in pol, ko je Liv končno imela 77, James pa A-6, kar je bilo na koncu premalo. Mackey je za drugo mesto prejel 109.743 ameriških dolarjev, Liv Boeree pa za zmago 147.780 ameriških dolarjev nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.