Šport
137 ogledov

"Ljubezen" med sestrama Fabjan končana

Sestri Fabjan se iz Seula brez dvoma vračata zadovoljni. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Simpatični sestri Erika in Simona Fabjan, ki sta v zadnjih letih krojili vrh slovenske odbojke na mivki, končujeta skupno pot. Erika se bo posvetila študiju, Simona pa bo nadaljevala športno pot z novo partnerico.

Mladi in sila simpatični odbojkarici iz Žužemberka sta bila v zadnjih letih praktično edini (ob Andreji Vodeb in Tini Jakob), ki sta se v Sloveniji resneje ukvarjali z odbojko na mivki. Plavolaski sta dosegli tudi nekaj sila odmevnih mednarodnih dosežkov, pred začetkom letošnje sezone pa sta kar nekoliko presenetljivo končali skupno pot. "Čeprav sva sestri in mnogi mislijo, da sva si podobni, sva si povsem različni. Imava različne poglede in seveda vsaka svoje želje, ki jih poskušava uresničiti v tem enem življenju, ki nama je dano. Tako je Erika v lanski sezoni začutila, da bi se rada posvetila tudi drugim stvarem, ki jo zanimajo. Že od nekdaj si namreč želi biti uspešna pravnica, kar pa bi težje dosegla, če bi poleg študija tudi resno trenirala. Položaj je pač tak, da v Sloveniji ni pokrite dvorane, zato sva bili veliko časa od doma in pri študiju jo je to zelo oviralo," je nekatere razloge za razhod za Sportal razkrila Simona, ki ostaja tesno povezana z odbojko na mivki. Erika se bo zdaj osredotočila na zahteven študij prava: "Erika se bo zdaj povsem posvetila študiju prava. Pomaga namreč že v odvetniški pisarni Pečanac & Rakun."

Če bo Erika odslej večino časa preživela za knjigami in na predavanjih, pa se bo Simona še naprej potila na toplem soncu. Po koncu sodelovanja s sestro se je zelo hitro dogovorila za sodelovanje z Andrejo Vodeb, ki je prav tako pred letošnjo sezono zaključila sodelovanje s svojo soigralko Tino Jakob: "Nova soigralka je Andreja Vodeb, s katero sva se pridno kondicijsko pripravljali skozi zimo s kondicijskim trenerjem Rokom Brezavščkom, tako da sva kondicijsko odlično pripravljeni. Počutim se najboljše do zdaj, mnogo bolje kot v preteklih letih. Na mivki sva začeli ta teden in dobro izkoristili sončne dneve. Tudi v letošnji sezoni bova sodelovali z mojim lanskim trenerjem Italijanom Rodolfom Cavallierom. V kolikšni meri, pa bova še videli. Vse je odvisno od sponzorskih sredstev, ki jih še iščeva. Drugače bova morali dati iz svojega žepa."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.