Šport
31 ogledov

Ljubljana bo počastila Tino Maze & Co.

peter prevc EPA
Dvajseti maj bo v Ljubljani v znamenju najboljših slovenskih športnikov, ki so pozimi slovenske ljubitelje športa razveseljevali z izjemnimi dosežki.

Smučarska zveza Slovenije bo dva meseca po koncu zimske sezone v sredo v počastitev Tine Maze, Petra Prevca, Žana Koširja, Filipa Flisarja in drugih pripravila prireditev dan in večer šampionov.

Športnike, ki so v minuli sezoni nizali vrhunski dosežek za vrhunskim dosežkom, bo zgodaj popoldne najprej sprejel predsednik republike Borut Pahor, nato pa se bo karavana preselila na Kongresni trg, kjer se bo nekaj minut čez pol četrto začelo zabavno dogajanje s skupino Tabu, poimenovano dan šampionov in Qmax party. Vrhunec bo seveda prihod športnikov na prizorišče, ko bodo v spremstvu trenerjev pozdravili navijače.

Po druženju z navijači se bo dogajanje preselilo v Unionsko dvorano, kjer bodo športnike počastili s slovesno, gala prireditvijo Večer šampionov z neposrednim prenosom na 2. programu TV Slovenija z začetkom ob 19. uri. Športniki se bodo, kar se za največje zvezdnike spodobi, sprehodili po rdeči preprogi.

Poimenovanje večera ni pretirano, menijo na Smučarski zvezi Slovenije, saj so slovenski zimski športniki v minuli sezoni dosegli veliko zares odličnih rezultatov. Vsi tisti, za katere smo pozimi stiskali pesti, bodo tudi na prireditvi.

"Na Večeru šampionov se bomo zahvalili športnikom Smučarske zveze Slovenije, ki so nas v pretekli sezoni navdušili z izjemnimi rezultati. Od Tine Maze, Petra Prevca, Jakova Faka, Žana Koširja, Filipa Flisarja do tistih mladih, ki nas bodo z vrhunskimi rezultati še razveseljevali. Imeli bomo izjemno priložnost, da slišimo, kaj nam pripravljajo za prihodnjo sezono. Hkrati bomo gostili tudi naše sponzorje, ki nam stojijo ob strani v dobrem in slabem. Večer bomo zaključili z družabno prireditvijo. Štejemo si v čast, da nas bo nagovoril tudi predsednik republike gospod Borut Pahor," je pred dnevom in večerom zmagovalcev v izjavi za javnost sporočil predsednik nacionalne krovne smučarske organizacije Enzo Smrekar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.