Šport
62 ogledov

Ljubljančanke pred visoko oviro

Calcit odbojka Saša Despot
V letošnji nekoliko spremenjeni ligi prvakinj, v kateri ima mesto v njej zagotovljenih dvanajst ekip, se bodo za štiri prosta mesta borile tudi odbojkarice Calcit Volleyballa.

V letošnji nekoliko spremenjeni ligi prvakinj, v kateri ima mesto v njej zagotovljenih dvanajst ekip, se bodo za štiri prosta mesta borile tudi odbojkarice Calcit Volleyballa. Ljubljančanke so pred zahtevno nalogo, kajti v drugem krogu kvalifikacij se bodo pomerile z ekipo Liu Jo Nordmeccanica iz Modene. Prva tekma bo na sporedu danes, ob 18. uri.

Slovenske državne prvakinje bodo v tekmo z italijansko ekipo, ki je nastala z združitvijo lani drugouvrščene ekipe italijanskega državnega prvenstva Piacenze in četrtouvrščene Modene, vstopile kot neporažena ekipa domačega državnega prvenstva, medtem ko so njihove nasprotnice v soboto izgubile na gostovanju v Scandicciju. Toda kljub temu bo prednost na strani italijanskih odbojkaric, ki jih vodi Lorenzo Micelli, trener, ki je lani s poljskim Atom Trefl Sopotom že gostoval v dvorani Tivoli.

Zmagovalke dvoboja, povratna tekma bo na sporedu v soboto, 5. novembra, bodo v tretjem krogu, zadnjem pred vstopom v ligo prvakinj, igrale najverjetneje proti Cannesu, ki bo v tem krogu igral z ekipo Jedinstvo Brčko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.