Šport
32 ogledov

Ljubljanski maraton z Jano

Žurnalova tekačica ob "slavnostnem" prihodu na Trg republike, traso pa smo posne
1/2
Žurnal24 main
Ekipa zurnala24.si je za vas s pomočjo naše nove sodelavke Jane preiskala 21-kilometrski krog trase Ljubljanskega maratona. Kaj se je pripetilo med tekom, preverite v videu.

Približuje se 14. Ljubljanski maraton, ki bo v nedeljo, 25. oktobra. Start teka je na Šubičevi ulici (pred parlamentom), cilj na Trgu republike. Natančno traso in ulice, kjer bodo maratonci preizkušali svoje sposobnosti, si lahko ogledate tukaj. Ob startu bo tekmovalce spodbujala skupina Strojmachine, zraven pa bodo tudi Tabu in druge zasedbe. Na trasi maratona bodo za razpoloženje in spodbudo skrbele godbe na pihala Litostroj, Vevče, Krško in Laško. V sklopu prireditve bodo potekali še rekreativni tek kluba Polet, srednješolski tek, osnovnošolski tek, promocijski tek in Lumpi tek.


Če se dotaknemo zgodovine Ljubljanskega maratona, ugotovimo, da je v moški konkurenci najuspešnejši slovenski tekač Roman Kejžar, ki je štirikrat zmagal na polmaratonu in dvakrat na maratonu. V ženski konkurenci se z najboljšimi rezultati lahko pohvali Helena Javornik, ki je v maratonu slavila trikrat, v polmaratonu pa dvakrat. Naj še povemo, da je na prvem Ljubljanskem maratonu leta 1996 bilo 673 udeležencev, lani pa se je številka povečala na 9145. Pred to megalomansko tekaško prireditvijo smo se nekoliko sprehodili po ljubljanskih ulicah in preverili tekaški utrip.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.