Šport
23 ogledov

Lockout "zaklenil" vse tekme leta 2012

Zetterberg Detroit Red Wings lockout mikrofon novinarji Zug Švica EPA
Ker pogajanja delodajalske in delojemalske strani niso obrodila sadov, je bilo vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL prisiljeno odpovedati še vse decembrske tekme rednega dela, vključno z novoletno zimsko klasiko in tekmo vseh zvezd All-Star, je za ameriško tiskovno agencijo AP potrdil neimenovani, a dobro obveščeni vir.

Predvideno je bilo, da naj bi se na prvi dan novega leta na stadionu univerze v Michiganu v Ann Arbourju pomerili moštvi Toronto Maple Leafs in Detroit Red Wings, a za to zdaj ni več prav nikakršnih možnosti.

Zaradi t.i. lockouta je bilo izgubljenih že skupno 422 tekem rednega dela sezone, vključno z načrtovanimi odpovedmi tekem pa je skupna številka odpovedanih tekem narasla že na 526 oziroma dobrih 42 odstotkov hokejskega ligaškega koledarja.

Sprti strani naj bi še ta teden vnovič sedli za pogajalsko mizo z načrtom, kako rešiti preostanek sezone. Po najbolj optimističnem scenariju bi se liga, če bi prišlo do dogovora, lahko začela že januarja.

Petič v zadnjih 20 letih se je zgodilo, da se liga NHL ni začela zaradi lockouta, zadnjič v sezoni 2004/05, ko je bila odpovedana celotna sezona.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.