Šport
22 ogledov

Loeb doma za sedmi naslov

1/7
Žurnal24 main
V petek se bo v Franciji začel enajsti letošnji reli za svetovno prvenstvo (WRC). Domačin in aktualni svetovni prvak Sebastien Loeb bo na domačem dvorišču lovil dva izjemna dosežka.

Reli po Franciji je v zadnjih letih potekal na Korziki, tokrat pa se bodo najboljši reli vozniki na svetu pomerili v okolici Alzacije. Na domačem dvorišču bo aktualni prvak in trenutno vodilni v skupnem seštevku Sebastien Loeb (Citroën) lovil svoj sedmi zaporedni naslov svetovnega prvaka in že 60. zmago v svetovnem prvenstvu. Za naslov mora Francoz osvojiti sedem točk več od drugouvrščenega v skupnem seštevku Sebastiena Ogierja, ki bo tokrat znova vozil za mladinsko ekipo Citroëna. Ogier tri dirke pred koncem prvenstva za Loebom sicer zaostaja za sedem točk. Že pred samim začetkom relija pa je Ogier jasno dal vedeti, da je njegova prednostna naloga Loebu pomagati osvojiti nov naslov, ne pa se mu poskušati približati in s tem podaljšati bitko za naslov.

Latvala pred misijo nemogoče
Loebu grozi tudi Fordov dirkač Jari-Matti Latvala, a bi slednjega v igri za naslov obdržala le zmaga, ki pa jo bo težko dosegel. Loeb je letos na asfaltu, takšna podlaga bo tudi na reliju po Franciji, namreč nepremagljiv (zmagal je tako v Nemčiji kot Bolgariji), tako da mladega Finca čaka težka naloga, če še želi ohranjati upanje na naslov.

Dirkal bo doma
Za še dodatno spodbudo Loeba skrbi tudi prizorišče relija, ki se bo končal v Hagenau, rojstnem kraju najboljšega reli voznika v zgodovini. "Zmagati 60. reli v karieri in osvojiti sedmi zaporedni naslov svetovnega prvaka v Hagenau bi bilo magično,“ je pred začetkom relija dejal Loeb, ki je priznal, da čuti kar nekaj pritiska, a glede na njegove izkušnje težko verjamemo, da se bo to poznalo na njegovih vožnjah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.