Šport
5 ogledov

Loeb na poti do naslova

Sebastian Loeb po polovici relija po Walesu ostaja na tretjem mestu. Žurnal24 main
Francoz Sebastien Loeb (Citroen) je na dobri poti k četrtemu zaporednemu naslovu. Po devetih odpeljanih HP ostaja na tretjem mestu, Hirvonen pa še naprej vodi pred Grönholmom.
 

Reli (Wales), po 9. etapi

1. M. Hirvonen (FIN)
2. M. Grönholm (FIN) +32,6
3. S. Loeb (FRA) +1:06,5
4. P. Solberg (NOR) +2:13,3
5. D. Sordo (ŠPA) +2:45,2

Trikratni svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb (Citroen) je na dobri poti k četrtemu zaporednemu naslovu. Po devetih odpeljanih hitrostnih preizkušnjah relija po Walesu je na tretjem mestu. Pred njim sta oba Fordova finska voznika, Mirko Hirvonen in Marcus Groenholm ; slednji ima še možnosti, da Francozu prepreči slavje, a le v primeru zmage in Loebovega šestega mesta. Loeb ima na tretjem mestu že minuto in šest sekund zaostanka za Hirvonenom, Groenholm pa je zaostanek za Hirvonenom zmanjšal na 32 sekund in prednost pred Loebom povečal na 34 sekund. Trenutni vrsti red (do konca je še osem "brzincev") ne napoveduje velikega preobrata katerega si želi Marcus na svoji 150. in zadnji dirki v karieri.

Odstop Andreasa Mikkelsena (Ford) na deveti HP relija po Walesu. © Action Images

 


 

Skupni seštevek pred zadnjo dirko

1. S. Loeb 110 točk
2. M. Grönholm 104
3. M. Hirvonen 89

Po odstopih na zadnjih dveh relijih na Japonskem in Irskem je Finec zapravil prednost, ki jo je imel pred Loebom večji del sezone. Zdaj je v boljšem položaju Loeb, saj ima šest točk več od Groenholma. Za nameček pa ima tudi več zmag v sezoni, tako da si lahko privošči tudi peto mesto ob Finčevi zmagi, pa bo kljub vsemu prvak. Francoz je bil najboljši na svetu v letih 2004, 2005 in 2006.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.