Šport
9 ogledov

Loeb osvojil Sardinijo

Francoski tekmovalec Sebastien Loeb si je privozil zmago na reliju po Sardiniji. Na drugem mestu je pristal Finec Mikko Hirvonen, tretji pa je bil njegov rojak Jari-Matti Latvala.
 

Reli po Sardiniji, končni vrstni red

1. S. Loeb (FRA, Citroen)
2. M. Hirvonen (FIN, Ford) +10,6
3. J.-M.Latvala (FIN, Ford) +15,3

Štirikratni svetovni prvak v reliju, Francoz Sebastien Loeb (Citroën), je zmagovalec šeste preizkušnje svetovnega prvenstva. Na reliju po Sardiniji , kjer je zabeležil 40. zmago v karieri, je za 10,6 sekunde prehitel vodilnega v skupni razvrstitvi, Finca Mikka Hirvonena (Ford), tretji pa je bil še en Finec in Fordov voznik, Jari-Matti Latvala .

Loeb, ki je s svojim citroënom vodil tako po petkovih kot tudi sobotnih etapah, ima v skupnem seštevku 40 točk, le tri manj od vodilnega Finca Hirvonena. Tretji kljub skromnemu šestemu mestu ostaja Avstralec Chris Atkinson s subarujem. Štirikratni svetovni prvak je imel pred zadnjim dnem 24,9 sekunde prednosti pred Hirvonenom, a se je Finec z zmago v dveh hitrostnih preizkušnjah nevarno približal Francozu. Ta je dobil eno preizkušnjo, prav tako je ena pripadla še enemu Fincu Latvali .


Loeb ima na svojem računu že 40 zmag. © AFP

 

"Reli je bil zelo težak, nisem smel popustiti niti za trenutek, vendar je zmaga naša,"
je po dirki povedal Loeb in dodal, da je te zmage še posebno vesel, ker je jubilejna 40. Hirvonen, ki je izzival srečo v 14. etapi, ki jo je naposled dobil Loeb, je po drugem mestu dejal: "Dva kilometra po startu sem zapeljal s ceste in udaril v skalo. Mislil sem, da je že konec, na srečo sem izvlekel daljši konec, vendar pa do konca nisem več želel tvegati."

Veliko tehničnih težav je na dirki imel tudi slovenski voznik Marko Jeram (Ford). Sprva si je velik zaostanek privozil zaradi zlomljene polosi na drugi in nato še na peti hitrostni preizkušnji. Čeprav je sobotni program Jeram sprva vozil v svojem ustaljenem ritmu, nesrečnih okoliščin zanj še ni bilo konec. Navsezadnje je nastop končal z odlomljenim končnikom.

Sezona SP v reliju se bo nadaljevala v Grčiji z relijem Acropolis, ki bo potekal med 29. majem in 1. junijem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.