Šport
11 ogledov

Loeb v vodstvu na Irskem

Sebastien_Loeb_AFP - main Žurnal24 main
Svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb (Citroen) vodi po prvi etapi relija na Irskem. Po desetih preizkušnjah predzadnje letošnje dirke svetovnega prvenstva ima 11 sekund naskoka.

Svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb (Citroen) vodi po prvi etapi relija na Irskem, predzadnje letošnje dirke svetovnega prvenstva. Po desetih petkovih hitrostnih preizkušnjah ima Loeb 11 sekund naskoka pred moštvenim sotekmovalcem Špancem Danijem Sordom, tretji pa je Finec Jari-Matti Latvala (Ford) z zaostankom 1:28 minute.

Predzadnji reli sezone se je slabo končal za trenutno vodilnega v skupnem seštevku Finca Marcusa Groenholma. Prvi voznik Forda je v četrti HP - takrat je bil na tretjem mestu - dva kilometra pred ciljem zletel s ceste in močno poškodoval svoj dirkalnik, saj je pri trčenju avtomobilu odtrgalo obe kolesi na voznikovi strani. Čeprav sta Groenholm in njegov sovoznik Timo Rautiainen nesrečo preživela brez poškodb, so ju kasneje odpeljali v bolnišnico v Sligo na preventivni pregled, popoldne pa sta se že vrnila v svoje moštvo. Finec bo lahko po letos sprejetih pravilih v soboto in nedeljo sicer nadaljeval s tekmovanjem, če bo njegovi ekipi uspelo popraviti razbiti dirkalnik, vendar bo imel zaradi današnjih šestih nedokončanih HP prevelik zaostanek, da bi lahko upal na uvrstitev med osmerico in s tem še na kakšno točko za SP. Dve dirki pred koncem prvenstva ima Finec, svetovni prvak iz let 2000 in 2002, sicer štiri točke več kot Francoz, ki je bil najboljši na svetu v letih 2004, 2005 in 2006.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.