Šport
16 ogledov

Loitzl z Elanom do zmag

Žurnal24 main
Na smučeh begunjskega Elana bo v novi sezoni skakal avstrijski smučarski skakalec Wolfgang Loitzl, aktualni svetovni prvak na mali skakalnici.

Wolfgang Loitzl bo v novi sezoni, ko bo v Oslu branil naslov najboljšega na svetu, skakal s smučmi slovenskega proizvajalca. "Vesel sem, da bom sodeloval z Elanom. Smuči sem preizkusil poleti in bil takoj zelo zadovoljen, zato je bilo le vprašanje časa, kdaj bomo začeli sodelovanje. Upam, da bom letos še nadgradil lanske dosežke," je povedal 30-letni Avstrijec, ki bo prvič v karieri skakal na slovenskih smučeh, kot sami pravi, pa posebnega cilja v sezoni nima: "Rad bi dosegel čim več zmag. Bil na koncu med najboljšimi v svetovnem pokalu, najprej pa seveda na novoletni turneji in nato na svetovnem prvenstvu."

V Elanu so se s pogodbo z Loitzlom odzvali na odhod slovenskih skakalcev Roberta Kranjca, Jerneja Damjana in Jurija Tepeša k drugemu opremljevalcu. "Pogodba je del naše poslovne strategije. Za Loitzla smo se odločili tudi zato, ker so se nam naročila v Avstriji povečala kar za 40 odstotkov," pa je ob podpisu pogodbe povedal predsednik uprave Elana Robert Ferko, ki se je pohvalil tudi s podatkom, da so v Elanu po lanskem kriznem letu letos precej bolj optimistični, tudi kar se tiče navtičnega področja.

Loitzl bo vsekakor najboljši Elanov športnik v prihajajoči zimi 2010/11. Med drugim je kariero začel z naslovom mladinskega svetovnega prvaka, v sezoni 2008/9 je zmagal na novoletni turneji, nato leta 2009 na Češkem osvojil naslov svetovnega prvaka na mali skakalnici, letos pa je z Avstrijo na olimpijskih igrah v Vancouvru osvojil olimpijsko zlato.

Na nemški trg bo Elan poskušal prodreti s slovitim skakalcem Martinom Schmittom, sicer pa je spisek Elanovih skakalcev dolg. Ob vseh Slovencih, z izjemo že omenjene trojice, imajo pogodbo z begunjsko tovarno smuči tudi Italijana Andrea Morassi in Roberto DeLasega, Čeh Martin Cikl, Poljaki Dawid Kubacki, Rafal Slizs, Marcin Bachleda, Lukasz Rutkowski, Jakob Kot in Grzegorz Mietus, Norvežani Johan Remen Evensen, Kenneth Gangnes, Robert Johanson, Akseli Kokkonen in Vegard Swensen, Švedi Isak Grimholm, Carl Nordin in Josef Larsson ter Rus Ilija Rosljakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.