Šport
18 ogledov

Loka boljša od Branika

Razgor (spredaj) je tokrat za Mariborčane zadel šestkrat.(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Loka je v zadnjem kolu končnice v 1. slovenski rokometni ligi (skupina za prvaka) na domačem igrišču premagala mariborski Branik z 32:27 (13:15).

Škofjeloški in celjski rokometaši nadaljujejo mrtvi tek za tretje mesto v državnem prvenstvu. Gorenjci so v tekmi zadnjega kola na domačem igrišču ugnali goste iz Maribora in imajo znova točko prednosti pred veliko bolj slovitimi tekmeci iz mesta ob Savinji, ki bodo v petek na domačem igrišču gostili Trebanjce.

V petek, 27. maja, bosta na sporedu še zadnja dva dvoboja v skupini za prvaka, para pa sta naslednja: Gorenje Velenje - Cimos Koper in Celje Pivovarna Laško - Trimo Trebnje. Obe tekmi se bosta pričeli ob 19.30.

Izbranci Gregorja Cvijića so v tej sezoni prikazali navdušujoče predstave, predvsem v končnici za prvaka, kjer so v dvorani Poden prekrižali načrte prav vsem favoritom. Njihova igra v prvem polčasu ni bila na ravni letošnjih predstav, Štajerci jim niso bili le enakovredni, temveč so jih celo zasenčili v marsikaterem rokometnem elementu.

V drugem polčasu so se gostitelji vendarle "zbudili", predvsem v zadnji četrtini dvoboja, ki so jo odigrali odgovorno in učinkovito. V domači ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Grega Jamnik z desetimi in Anže Rebič s šestimi goli. Pri Mariborčanih je Borut Mačkovšek dosegel sedem, Simon Razgor pa šest zadetkov.

Lestvica:
1. Cimos 53 točk (-1)
2. Gorenje 51 (-1)
3. Loka 39
4. Celje PL 38 (-1)
5. Maribor 32
6. Trimo 31 (-1)

1. SRL, zadnje kolo, liga za prvaka:

Loka : Maribor Branik 32:27 (13:15)
Jamnik 10, Rebič 6, Cingesar in Dolenec po 3; Mačkovšek 7, Razgor 6

Petek, 27. maj, ob 19.30:
Gorenje Velenje - Cimos Koper
Celje Pivovarna Laško - Trimo Trebnje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.