Šport
24 ogledov

Lorbek se spogleduje z OI 2016

(Slovenija - Grčija) Domen Lorbek Saša Despot
Izkušeni branilec Domen Lorbek je znova dokazal, da se lahko na njega zanese vsak trener. Z natančnimi meti iz razdalje je rešetal nasprotnikove obrambe, na zadnjih tekmah pa mu je še boljše predstave preprečila neugodna poškodba.

“S petim mestom smo vsekakor zadovoljni. Izborili smo si nastop na svetovnem prvenstvu in tako izpolnili cilj, vsekakor pa malce žalujemo, ker smo ostali brez medalje. Kot je že Jaka Lakovič rekel, pa imamo vsaj zlate navijače. Vsi skupaj smo zelo uživali v zadnjih dveh mesecih. Sedaj se bomo lahko malce več družili z navijači in se jim zahvalili za podporo,” je po zmagi nad Ukrajino povedal Domen Lorbek.

Z Erazmom v Španijo in na OI?

Letos je v reprezentančnem dresu blestela naveza bratov Dragić, prihodnje leto pa bi lahko Slovenijo na svetovnem prvenstvu ponovno zastopala tudi brata Lorbek: “Upam, da bova z Erazmom združila moči v reprezentančnem dresu na svetovnem prvenstvu v Španiji. Letos je to Erazmu preprečila poškodba.”

28-letni košarkar, ki je letošnji EuroBasket zaključil s povprečjem 7.9 točke in kar 51-odstotnim metom za tri točke, verjame, da je pred slovensko reprezentanco svetla prihodnost: “Generacija, ki prihaja, lahko v naslednjih letih doseže velike stvari. Naš končni cilj bi moral biti nastop na olimpijskih igrah leta 2016. Na naslednjih prvenstvih moramo ciljati na najvišja mesta in morda se bo tudi nam končno enkrat nasmehnila sreča v odločilnih tekmah.”

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.