Šport
21 ogledov

Lorenzo daleč pred Rossijem

Jorge Lorenzo EPA
Španski motociklist Jorge Lorenzo (Yamaha) bo nedeljsko dirko za veliko nagrado Francije v Le Mansu začel s prvega startnega mesta.

Branilec naslova svetovnega prvaka Jorge Lorenzo si je na današnjih kvalifikacijah privozil že 63. pole position v karieri. Drugi je bil njegov rojak Marc Marquez (Honda), tretji pa Italijan Andrea Iannone (Ducati). Lorenzo je dosegel novi rekord steze v Le Mansu in osvojil tudi svoj prvi pole na tem dirkališču.

Valentino Rossi je zasedel sedmo mesto, kar je njegov najslabši startni položaj po zadnji dirki minule sezone, ko je zaradi kazni moral startati z zadnjega mesta. Slab dan je imel tudi Dani Pedrosa, ki je doživel padec, zaradi njega pa je moral kasneje uporabljati rezerven motor. Startal bo kot 11. Padec je sicer doživel tudi Iannone, ki pa je svoj najboljši čas do takrat že dosegel.

V razredu Moto3 bo s prvega mesta začel Italijan Niccolo Antonelli (Honda) pred Bradom Binderjem iz Južnoafriške republike (KTM) in Špancem Aronom Canetom (Honda). V razredu Moto2 je bil najhitrejši Thomas Lüthi, drugo mesto je zasedel Alex Rins, tretje pa Lorenzo Baldassarri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.