Šport
17 ogledov

Lorenzo: Nekaj moram ukreniti

jorge lorenzo EPA
Največji osmoljenec dirkaškega konca tedna v Nemčiji je aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo.

Hladni in vlažni pogoji na dirkališču Sachsenring niso bili pisani na kožo Jorgeju Lorenzu, ki je v dveh dneh kar trikrat pristal v pesku in nedeljsko preizkušnjo razreda motoGP končal šele na skromnem 15. mestu.

Kalvarija dirkača Yamahe se je začela na petkovem prostem treningu, ko je postal žrtev zloglasnega 11. ovinka, in nadaljevala v kvalifikacijah, kjer je kar dvakrat izgubil oblast nad motociklom in končal v pesku.

Španec, ki je v cilj pripeljal z več kot minuto in 17 sekundami zaostanka za zmagovalcem Marcom Márquezom, pred nadaljevanjem sezone mrzlično išče rešitev za izhod iz krize.

''Nekaj moram ukreniti, še posebej z Michelinovimi gumami v takšnih pogojih. Z Bridgestonovimi gumami sem se tudi v mokrem lahko boril za zmago, s tem motorjem in trenutnimi gumami pa imam občutno več težav,'' je povedal Lorenzo.

''Poleg tega smo naredili napako pri strategiji. V garažo sem prišel zelo pozno, saj sem se po napakah v lanski sezoni odločil, da bom v garažo zapeljal takrat, ko mi bo to sporočila ekipa. To sem tudi naredil. Nadeli so mi srednje trdo gumo in videli smo, da to ni bila najboljša izbira,'' je dodal aktualni svetovni prvak.

''Nismo bili dovolj pripravljeni, da v danem trenutku sprejmemo pravo odločitev. To je bila lekcija za prihodnost. Kakorkoli, nisem bil konkurenčen. To je to,'' je razočarano pristavil Lorenzo, ki ima po novem 48 ztočk zaostanka za vodilnim Márquezom.

''Počival bom, si nabral novih moči in malce pozabil na dirkanje. Po petih, šestih dneh se bom vrnil k fizičnemu treningu in morda mi uspe narediti nekaj, kar mi bo v prihodnosti pomagalo v teh pogojih. Glede na moj stil vožnje, si je na teh gumah zelo težko povrniti samozavest. Nekaj moram ukreniti, bomo videli, če bo delovalo. Prvenstvo ni odločeno, dokler obstajajo matematične možnosti. Vse se lahko zgodi,'' je optimistično zaključil Lorenzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.