Šport
24 ogledov

Lorenzo s pola po naslov prvaka

Če bo na dirki vsaj 10., bo Lorenzo prvič postal prvak MotoGP-ja. (Foto: Reuters Žurnal24 main
V Suzuki dež, v Sepangu sonce in kvalifikacije MotoGP-ja so opravili brez ovir. 15. dirko sezone bo s prvega startnega položaja začel Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha), ki pričakuje, da v nedeljo postane prvak.

Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) bo od odsotnosti poškodovanega Danija Pedrose (Repsol Honda) to nedeljo skoraj zagotovo postal svetovni prvak. Rano s prejšnje dirke, ko ga je za tretje mesto premagal Valentino Rossi (Fiat Yamaha), je zacelil s pole positionom na kvalifikacijah za VN Malezije. V Sepangu bosta iz prve vrste začela še Nicky Hayden (Ducati) in Andrea Dovizioso (Repsol Honda). Na dirki gre še kako resno računati tudi na trojico iz druge startne vrste: Bena Spiesa (Yamaha Tech 3), Caseyja Stonerja (Ducati) in že omenjenega Rossija. Na kvalifikacijah je bila razlika med prvim in šestim le pol sekunde. "Zelo sem se potrdil za pole, saj menim, da bom v nedeljo zelo težko zmagal," je dejal Lorenzo, ki že težko pričakuje veliki dan. "Trenutek prihaja, prihaja najbolj pomemben trenutek moje kariere." Start dirke v kraljevem razredu bo v nedeljo ob 10.00.

Pred tem bosta dirki v obeh šibkejših razredih. V 125 kubičnem bo že desetič letos s prvega startnega mesta začel Marc Marquez (Derbi), kar je rekord tega tekmovalnega razreda. V Moto2 je bil na kvalifikacijah najhitrejši Julian Simon (Suter), medtem ko bo Toni Elias (Moriwaki) dirko, na kateri lahko postane svetovni prvak, začel s četrtega startnega mesta.

VN Malezije, Sepang, MotoGP, kvalifikacije (startna mesta):

1. Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) 2:01,537
2. Nicky Hayden (Ducati) +0,100
3. Andrea Dovizioso (Repsol Honda) +0,292
4. Ben Spies (Yamaha Tech 3) +0,456
5. Casey Stoner (Ducati) +0,486
6. Valentino Rossi (Fiat Yamaha) +0,493
7. Colin Edwards (Fiat Yamaha) +0,560
8. Alvaro Bautista (Rizla Suzuki) +0,857

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.