Šport
15 ogledov

Lorenzo se najbolj boji Stonerja

Jorge Lorenzo (desno) največjo grožnjo vidi v Caseyju Stonerju (levo). (Foto: Re Žurnal24 main
V naslednji sezoni bodo dirkači v razredu MotoGP lovil Španca Jorgeja Lorenza, ki je letos prvič postal svetovni prvak. "Kot stvari stojijo sedaj, bo največjo grožnjo predstavljal Stoner."

Jorge Lorenzo je z osvojitvijo naslova svetovnega prvaka v razredu MotoGP zagotovo izpolnili veliki življenjski cilj, a se mladi Španec s tem verjetno ne bo zadovoljil. V letu 2011 želi ostati na prestolu. Kot pravi sam, mu bo največjo grožnjo predstavljal Avstralec Casey Stoner, ki je Ducatija zamenjal za Hondo. Njegov nekdanji moštveni kolega Italijan Valentino Rossi ga ne skrbi, saj je mnenja, da mu Ducati ne bo zmožen zagotoviti tako hitrega motorja, kot ga bo Honda Stonerju. "Kot stvari stojijo sedaj, bo največjo grožnjo predstavljal Stoner. Japonci so v prednosti v primerjavi z Ducatijem, toda to bi po testu v Valencii dejali vsi. Kljub vsemu nas izkušne učijo, da je treba počakati do prve dirke sezone v Katarju. Rdeči motor ima velik potencial, kar je v preteklosti dokazoval tudi Stoner,“ je za slovito Gazzetto dello Sport dejal Španec.

"Pedrosi nekaj primanjkuje v drikanju ena na ena, medtem ko Rossiju … No, pri njem težko, kaj najdeš,“ je Lorenzo ocenil še nekatere druge tekmece in nadaljeval osredotočen na The Doctorja, ki počasi okreva po operaciji rame: "Moram reči, da so njegova omejitev leta. Na vrhu je bil mnogo let in to vsekakor ni lahko. Zagotovo pa je v tem trenutku zelo motiviran.

Lorenzo se je nato še enkrat dotaknil Stonerja: "Po mojem mnenju ima Stoner največ talenta. Vozi zares odlično, toda ni konstantent, prevečkrat pade. Ko pa je miren in osredotočen, ga je težko premagati.“ Lorenzu bo v naslednji sezoni pri Yamahi družbo delal Američan Ben Spies. "Res je fenomenalen, toda njegova prisotnost me zelo motivira.“ Spies se je k tovarniški ekipi Yamahe preselil iz satelitskega moštva Tech 3 in že v svoji prvi sezoni v razredu MotoGP nekajkrat mešal štrene povsem na vrhu, tako da je naslednje leto s tovarniškim materialom lahko le še boljši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.